Publicerad

Kom och fira nationaldagen!

Svenska flaggan med ljusblå himmel

Varmt välkommen att fira nationaldagen i Ahllöfsparken den 6 juni. På programmet står allt från nationaldagsparad till körsång och högtidstal.

För dig som vill börja firande med att lyssna på musik så underhåller musikgruppen Apabra på scenen klockan 13:00. Det traditionella firandet med nationalparaden börjar klockan 14:00. Paraden går från Gäddgårdsvallen till Ahllöfsparken tillsammans med Arboga Blåsorkester och Arbogas föreningsliv.

Exempelbild

Måns von Stedingk

– Det blir ett härligt nationaldagsfirande med bra underhållning. Alla som vill är varmt välkomna att delta i paraden, säger Måns von Stedingk, föreningskonsulent.

Gå i paraden

För den som vill gå med i paraden är det samling klockan 13:30 på Gäddgårdsvallen för gemensam avfärd vid cirka klockan 13:45. Under firandet i Ahllöfsparken blir det också körsång, musik med blåsorkester och högtidstal med Peter Weiderud. På plats finns det fika att köpa.

"Det händer mycket roligt i Arboga"

I år hålls Arboga Karnevalen dagen efter nationaldagsfirandet. Det gör att dansbanan för karnevalen är uppställd i anslutning till scenen. Dansbanan kommer att möbleras med sittplatser så att publiken ska komma nära underhållningen även i år.


– Det händer mycket roligt i Arboga. I år ligger Arboga Karnevalen så nära nationaldagen så för att få ihop båda evenemangen på ett bra sätt har vi fått vara lite kreativa, säger Måns von Stedingk.


Varmt välkommen till Ahllöfsparken den 6 juni!

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: