Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Entreprenörskap och Nyföretagande var temat för dagens Morgonsoffa

Exempelbild

Vi fick träffa bland annat Kajim Akram som startat Hamn Café Hjärtat och hon berättade om värdet av nyföretagarrådgivningen som hon fått av Simona Hef, Nyföretagarcentrum. Nyföretagarcentrum främjar nyföretagnde och alla deras rådgivare driver egna företag och de är certifierade för att kunna ge bra rådgivning. De har också ett mentorprogram.

Flera UF-företagare och UF-lärare från Vasagymnasiet var på plats. Sparbanken Västra Mälardalen och Aspia fick också berätta vad de kan hjälpa till med och erbjuda för tjänster vid start av företag.

Det händer mycket i sommar

Ulf Johansson, turismutvecklare i Arboga kommun berättade om allt som händer i sommar som

-Arbogamysteriet, klurig promenadaktivitet

-Hjälmaren runts nya webbplats

-Ny minigolfbana på Herrfallet

-Ta del av Arbogas historia genom Storyspots, mp3spelare, sommarens guidade stadsvandringar

-Åka Ångslupen Gerda i Arbogaån den 6-8 juni.

-Kulturveckan, Karnevalen och mycket mer som man hittar i evenemangskalendern.


Fler roddlag till rodden under Medeltidsdagarna

Peter Weiderud och Jim Bergkvist från Medeltidsföreningen berättade om årets Medeltidsdagar. Nu kan man anmäla sitt företag, kompisgäng, släkt till rodden. En perfekt kick off!


Fler gäster på plats...

Hjärtegården och Gunneli Fallmark berättade om sin verksamhet, allt från företagshälsovård till psykoterapi för barn, ungdomar och vuxna.
Gunneli använder sig ofta av gårdens hästar och hundar, samt odlingar för sina behandlingsområden.


Författaren Anette Holm berättade om sin senaste bok ”Hitta ditt jobbflow”.

Morgonens sportnyhet

Levererades av basketlaget Köping Stars. Baskelaget i västra Mälardalen ligger i högsta serien. Förutom att spela basket så driver de även ett Leaderprojekt "Brobyggen mellan människor" med fokus på affärsnätverk och social inkludering.


Ny tidning i Arboga

Joakim Sparv var på plats och berättar att på fredag kommer det dimpa ned en ny tidning ”Sparvens Arboga” i alla postlådor i Arboga och Fellingsbro. Tidningen ligger nu på tryckeriet och Joakim Sparv som är journalist och tidigare arbetat på Arboga tidning brinner för lokal journalistik och har gjort denna tidning. Detta blir det första numret.

Lite vårmode

Sist men inte minst fick vi tips på vårgardiner från Arbogagardinaffär. Everydaystyle visade håruppsättningar, kläder och smink med mera inför sommarens student, bröllop, fester och kalas.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: