Publicerad

Arboga får rekordhögt
betyg av företagen

Nu har organisationen Svenskt näringsliv släppt betygen som visar hur Sveriges företag upplever företagsklimatet i sina kommuner. I år når Arboga sitt högsta betyg någonsin.

Det är en mätning som sätter fokus på hur företag upplever företagandet i sin stad. Tobias Gillberg, näringslivschef i Arboga kommun, gläds över resultaten.


- Många upplever att företagsklimatet blivit bättre i kommunen de senaste åren. Vi är glada över resultatet men lutar oss inte tillbaka. Nu ska vi fortsätta arbeta för ett ännu bättre företagsklimat. Den här mätningen är ett bra sätt att hitta fokus i det ständiga förbättringsarbetet, säger Tobias.

Näringslivschef

Näringslivschef Tobias Gillberg

Topp tre i Västmanland

Den 21 maj offentliggjordes omdömet på www.foretagsklimat.se. Arboga får en ökning från förra året inom de flesta områden såsom information till företag och dialog med kommunen. I Västmanland ligger Arboga topp tre.

Över riksgenomsnittet

Den 23 maj träffade politiker, tjänstemän och företag i Arboga Svenskt näringsliv för att analysera resultaten och för att diskutera ytterligare förbättringar i framtiden.


Företagarnas betyg sätts på skalan 1-6 och Arboga höjde sig i år till 3,5, vilket är något över Sverigegenomsnittet. Här hittar du undersökningen i sin helhet. https://www.foretagsklimat.se/arboga

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: