Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Prisutdelning till UF-elever på Vasagymnasiet

Exempelbild

Företaget Armbandsstjärnorna tillsammans med dagens jurygrupp från UF-Västmanland och Näringsliv & Turismenheten

Bästa monter, bästa affärside och bästa affärspresentation var priser som delades ut på Språkintroduktionsprogrammet (IM-Språk) som genomfört en UF-Mässa på Vasagymnasiet.

Ung Företagsamhet (UF) är en ideell organisation som finns över hela Sverige. Syftet är att samverka med skolan för ökad företagsamhet och samverkan med näringslivet. UF har som mål att ge unga en tro på sin egen företagsamhet. UF ger barn och ungdomar möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap.

Nio affärsideer på IM-språk

IM-Språk är en av inriktningarna på Introduktionsprogrammen (IM) på Vasagymnasiet i Arboga. Av programmets 44 elever har 35 elever tillsammans haft nioaffärsidéer/företag.

- Det var jätteintressant att lyssna till de olika presentationerna, säger Annica Gustafsson, näringslivsutvecklare på Arboga kommun. Det var alltifrån läxhjälp, sälja sportkläder och godis till stickning, fotografering och elbilsproduktion med mera.

- Jag är imponerad av vad alla elever åstadkommit och härligt att se så många engagerade, kreativa och drivna elever, fortsätter Annica.

Jury för att utse bästa presentation av affärsidé

Annica Gustafsson och Ulf Johansson från Näringsliv & Turismenheten tillsammans med Johan Eliases och Mathilda Jonasson från UF - Västmanland och skolans vicerektor Stefan Marklund fick agera jury och hade som uppgift att utse den av de nio ”företagen” som hade den bästa presentationen av sin affärsidé.

Förutom bästa presentation skulle även bästa monter få pris (där fick alla rösta som besökte mässan) och sist men inte minst pris till bästa affärsidé.

 Pris för bästa affärsidé gick till Armbandsstjärnorna

Priset för bästa affärsidé som UF - Västmanland delade ut var på

10 000 kronor. Priset sponsras av företaget Triton och det delas ut till nyanlända elever som läser IM-språk i någon av alla UF-regioner i hela Sverige. I år går priset till Arboga i region Västmanland och UF-företaget Armbandsstjärnorna.

Tritons affärsidé är att investera i företag och att bygga upp företag.

UF-Västmanland är imponerade av arbetet Vasagymnasiet och läraren Alicia Johansson gjort och ser Arboga som ett föredöme i Västmanland.


Motiveringen till priset för bästa affärsidé:

Denna grupp har arbetat med en specifik produkt och har tillsammans producerat och samarbetat för att genomföra sin affärsidé.

Gruppen har i arbetet fått lära sig att kompromissa och ta ansvar men också fått en ökad förståelse för vad det innebär att starta och driva ett företag. Med sin produkt har gruppen skapat ett intresse hos sig själva men också fått andra att tycka att deras produkt är intressant.

Årets UF-företag på Språkintroduktionen på Vasagymnasiet är Armbandsstjärnorna UF.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer