Publicerad

Tron, smöret och kärleken

Exempelbild

Författaren Gunnar Sandström läser ur sin bok om mejeristen och eldsjälen på Malå Mejeri. Tillsammans med musikern Carina Normanson på fiol framför han läsarsånger, mjölkvisor och spellåtar.
Välkomna onsdag den 8 maj klockan 18.00.

Programmets innehåll är baserat på delar av Gunnars bok ”Tron, smöret och kärleken”, som handlar om mejeristen Bertil som flyttar från Småland till Lappland och blir invandrare i ett samhälle i Västerbottens inland. Hans liv kretsar kring mjölk, ost och messmör. Som en röd tråd genom den trygga tillvaron löper den kristna tron och kärleken till frun Inger och barnen. Verkligheten gör sig påmind på olika sätt och tron utsätts för prövningar. Gunnar beskriver en livsresa och en resa i tiden. Boken dokumenterar en bit av folkhemmet i mitten av nittonhundratalet och frikyrkorörelsen under samma tid.

 

Carina, från Sala, tilldelades 2017 Zornmärket i guld för ”mästerligt och stilfullt spel av låtar från Västmanland” och hade då redan sedan många år silvermärket med Riksspelmans titel. Hon spelar bl a med WestMannaFolk; i Spelstinor; i duo med Josefina Paulsson och i trio med J.P och Colbjörn Lindberg. Senaste cd’s med dessa är ”ikring”,”On the Fly”,”Det durar”och ”Till en gamal bekant”.

Gunnar är socionom och författare med Västerbottensförankring och bor idag i Västerås.


  • Onsdag den 8 maj klockan 18.00.
  • Fri entré
  • Kvällens värd: Bilda


Detta är det sjätte och sista programmet i vårens föreläsningsserie "Alltid på en onsdag". Serien är ett samarrangemang mellan studieförbunden i Arboga och biblioteket.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: