Publicerad

Utveckla din förening - kom på träff!

Exempelbild

Onsdagen den 8 maj bjuder Arboga kommun in till en föreningsträff i Medborgarhuset för alla föreningar i Arboga, Köping och Kungsör.

Under träffen kommer flera olika stödorganisationer finnas på plats och informera om det stöd som går att söka från dem. Träffen avslutas med att Björn Eriksson, ordförande i Riksidrottsförbundet, informerar om hur man inom idrotten arbetar med att skapa trygga föreningsmiljöer för barn.

 

Träffen är öppen för alla föreningsaktiva oavsett typ av förening. Björn Eriksson har ett förflutet inom polismyndigheten och kommer också att prata om hur barnkonventionens inträde i svensk lag kan påverka svenskt föreningsliv.

 

Schema för dagen:

16:00 Drop-in och infotorg. Ta chansen att träffa stödorganisationer och prata direkt med dem om vilken typ av stöd de kan erbjuda. På plats på infotorget finns Leader Mälardalen, Sparbanken Västra Mälardalen, Allmänna Arvsfonden och Turistbyrån Arboga.

 

16:45 Sparbanken Västra Mälardalen informerar på scen om vilka möjligheter som finns att söka sponsring och stöd från Sparbanksmiljonen.

 

17:00 Allmänna Arvsfonden informerar om möjligheterna till stöd och berättar om tidigare projekt.

 

17:30 Björn Eriksson, Ordförande i Riksidrottsförbundet, berättar om föreningslivet ur ett barnrättsperspektiv.

 

SISU idrottsutbildarna kommer finnas på plats för att hjälpa föreningar som vill arbeta med handlingsplaner och ta arbetet vidare i sina egna föreningar.

 

Anmälan sker senast den 30/4 till Måns von Stedingk på mail, mans.vonstedingk@arboga.se eller telefon 0589-871 56.

 

Varmt välkomna!

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: