Publicerad

Härligt nätverkande på morgonens Morgonsoffa

Handelskammaren Mälardalen var morgonens värd och berättade bland annat att de startat ett lokalt kontor i Arboga, i Näringsliv & Turism lokaler på Arboga station. De har redan haft flera uppskattade events på plats. De inbjöd även till "Stora Näringslivsdagen" som har 5- års jubileum den 24 september.

Tema kompetensförsörjning

Morgonens tema var kompetensförsörjning. Och våra gäster i soffan Lennie Eriksson från Saab AB och Jeanette Gregori från Recotech AB berättade bland annat om hur de är med och driver och utvecklar YH-utbildningar i Västra Mälardalen för att säkra upp kompetens. Flera YH-utbildningar finns redan i Arboga men nu kommer en ny startas i Köping till produktionstekniker.


Även Region Västmanland jobbar på olika sätt med kompetensförsörjning såsom lärcentra, yrkesvux och validering, detta berättade Lotta Larspers och Anna Wahlgren om bland annat.

Statistik UF

Vi fick också veta att ny statistik visar att Västmanland är bäst i Sverige på UF-företagande. Hälften av gymnasieeleverna startar företag.

Emma Emet från Framtidens företagare berättade om möjligheten för unga 14-17 år som vill testa att driva företag 


-Jättehärlig morgon med mycket energi och mycket intressant information. Det är så bra att höra att det pågår så mycket bra insatser för kompetensförsörjning i vår region, säger Annica Gustafsson, näringslivsutvecklare på Arboga kommun.

-Välkomna till nästa Morgonsoffa som är onsdagen den 24 april avslutar Annica.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: