Publicerad

Många intressanta gäster på årets första Morgonsoffa

Exempelbild

I morse gick årets första Morgonsoffa av stapeln.

-En mötesplats för företagssamma.
Många var vi som träffades och nätverkade och fick ta del av ett energifyllt program och positiva siffror för Arboga:
Antal företag ökar, antalet förvärvsarbetande med Arboga som arbetsplats ökar och befolkningen ökar!

Vi fick lyssna till bland annat Alfred Ruth. Han berättade om hur AI och automatisering ändrar förutsättningarna för glesbygden och de mindre städerna. Alfred Ruth är författare till spänningstrilogin "Fermis Filter" som handlar om artificiell intelligens och hur tekniken förändrar vårt samhälle och förutsättningarna för mänskligheten.

Han har en bakgrund som it-entreprenör och är, förutom författare och föreläsare, även privat investerare och rådgivare i ett dussintal startups. Han bor sedan ett par år tillbaka i Fellingsbro och författar sina böcker i skrivstugan vid Arbogaån.


Mycket intressanta tankar! Han föreläser ikväll på biblioteket i Arboga.

Länk till evenemangskalender om Alfred Ruths föreläsning


Andra gäster i soffan var bland annat Simona Hef från Nyföretagarcentrum som berättade hur man helt kostnadsfritt kan få råd och hjälp vid start av företag eller som nyligen startat. Även en mentor kan de hjälpa till med helt kostnadsfritt.


Dessutom fick vi möta Caroline från Carolines Beauty Spa. Caroline är en ungentreprenör som startade sitt första företag som 18-åring och har nu påbörjat en intressant företagsresa med delvis ny inriktning. Förutom sin skönhetssalong så gör hon även en pod.


- Jag är jättenöjd med morgonen och hälsar alla välkomna till nästa Morgonsoffa som är den 27 mars, säger Annica Gustafsson, näringslivsutvecklare på Arboga kommun.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: