Publicerad

Nya YH-utbildningar i Arboga

Högskolcentrum

I veckan presenterade Myndigheten för yrkeshögskolan vilka nya yrkeshögskoleutbildningar (YH-utbildningar) som beviljats från och med hösten 2019. Högskolecentrum i Arboga startar tre nya YH-utbildningar inom områdena hälso- och sjukvård samt socialt arbete och teknik och tillverkning.

– Det är mycket glädjande att vi får nya utbildningar till spännande yrkesroller i Arboga. Yrkeshögskolan stärker kompetensförsörjningen och bidrar till en bättre matchning på arbetsmarknaden, säger Anne Sonnerfelt, rektor Högskolecentrum, Arboga kommun.


Av de totalt 1 105 inkomna ansökningarna om att bedriva YH-utbildning har myndigheten beviljat 496. I Arboga rör det sig om cirka 70 nya utbildningsplatser med start redan 2019. Sedan tidigare finns YH-utbildning till elkraftingenjör och det innebär att totalt fyra yrkesutbildningar startar på Högskolecentrum i Arboga hösten 2019.

Nya utbildningar i Arboga

  • Specialistundersköterska inom demens (distansutbildning)
  • Stödpedagog
  • Underhållsingenjör

Sök till en YH-utbildning i Arboga

Ansökan till yrkeshögskoleutbildningarna öppnar den 1 februari och du ansöker via ett webbformulär.

Om Yrkeshögskolan

Yrkeshögskolan är kvalificerade yrkesutbildningar, utformade utifrån arbetslivets behov av eftergymnasial kompetens. Många får jobb direkt efter examen och flera företag handplockar nya medarbetare direkt från yrkeshögskolan.


Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel från CSN. Utbildningens längd varierar från en termin till tre år.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: