Publicerad

Hon blir ny chef för barn och utbildning i Arboga

Foto på Ulrika Hansson ny chef för barn och utbildning i Arboga

Ulrika Hansson blir ny chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Arboga kommun. ”Det ska bli väldigt spännande och roligt. Jag ser fram emot att vara med och utveckla verksamheten tillsammans med alla engagerade medarbetare”, säger hon.

Ulrika Hansson kommer närmast från en tjänst som samordningschef i Eskilstuna kommun och har tidigare arbetat som biträdande förvaltningschef för Torshälla stads förvaltning. Hon har haft fokus på kvalitetsfrågor och har arbetat med frågor kring skola, förskola, socialtjänsten, äldreomsorg, kultur- och fritidsverksamhet och gatu-parkfrågor. Hon har också jobbat som rektor och områdeschef för skolan och förskolan.

 

– Ulrika har en bred kompetens och erfarenhet inom kommunal verksamhet, vilket är en styrka. Jag är mycket nöjd med rekryteringen och ser fram emot att arbeta tillsammans med henne, säger Annica Andersson, kommundirektör i Arboga kommun.

 

Ulrika Hansson tillträder tjänsten den 18 februari 2019.

 

– För mig är helhetssynen viktig och jag har goda erfarenheter av samverkan mellan olika verksamheter inom en kommun. Alla delar är betydelsefulla och bidrar till att kommunen är en attraktiv plats för människor att bo och arbeta i, säger Ulrika.

Kortfakta

Ålder: 47 år

Familj: Man och två barn

Bor: I Västerås

Intressen: Träning, resor och att lyssna på ljudböcker

Ledaregenskaper: ”För mig handlar det om att vara lyhörd, kreativ och skapa en positiv stämning där alla är delaktiga så att alla tycker om att vara på jobbet.”

Kort om Arboga: ”Stadskärnan är otroligt vacker och jag gillar såklart Medeltidsdagarna. Jag har faktiskt varit med i en reklamjingel för Medeltidsdagarna.”

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: