Publicerad

Invigning av förskolan Norrgårdens nya utegård

Exempelbild

Elliott 5 år klippte bandet när Norrgårdens nya utegård invigdes. "Det här ger både barn och pedagoger en kreativ och modern utemiljö", säger Anders Cargerman, ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Många förväntansfulla barn var samlade när det var dags för invigning av Norrgårdens nya utegård. Att det fanns många nya roliga saker att göra gick det inte att ta miste på. Den som klippte bandet var Elliott 5 år.

Både barn, personal, gäster och politiker fanns på plats under invigningen tidigare i veckan. Invigningstalade gjorde Anders Cargerman, ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

Utegård för lek, rörelse och kreativitet

Grundtanken med den nya utegården är att inspirera till lek och rörelse. Som en röd tråd går också hållbar utveckling.

Exempelbild

Britt-Marie Deubler

– Det är jätteroligt att utemiljön blev så bra. Den har jobbats fram tillsammans med personalen. Här finns inte bara färdiga lösningar, utan den är uppbyggd för att locka fram barnens kreativitet och fantasi, säger Britt-Marie Deubler, verksamhetschef för Arbogas förskolor.

Efter invigningstal och bandklippning var det full fart på gården. Barnen lekte på balansbron, i lianställningen och grävde i sandlådan. Det spelades musik i en av paviljongerna och flera barn samlades på scenen för att dansa. På eftermiddagen var det drop-in för föräldrar.

Full fart på nya utegården

Ann Andersson är en av pedagogerna som arbetar på Norrgården. Hon ser stora möjligheter med den nya utemiljön.

 

– Vi kan flytta ut den pedagogiska verksamheten på ett helt annat sätt nu. Vi kan till exempel ha samlingar i paviljongerna eller använda dem som scener. Det finns också rolig lekutrustning som är bra och utmanande för barnens motorik och balans, säger hon.

Utegården är indelad i olika sektioner, anpassade utifrån barnens åldrar, men med möjlighet att öppnas upp. Det finns allt från en hinderbana till bandyrink, sandlådor med soltak och plats för att odla växer och grönsaker.

En helt ny utemiljö

Det var i juni som ombyggnationen påbörjades.

 

– Utegården har byggts om helt och det är tekniska förvaltningen som har haft huvudansvaret. Jag är jättenöjd med resultatet, utemiljön kommer att bli ett bra stöd i det pedagogiska arbetet, säger Anders Cargerman.

 

Britt-Marie Deubler vill även lyfta personalen insats under ombyggnationen.

 

– De har gjort ett fantastiskt jobb och har fått till bra lösningar för att kunna bedriva uteverksamhet med samma höga kvalitet.

Ny avdelning klar i våras

Tidigare i år byggdes även förskolans tidigare kök om till en helt ny avdelning och nya personalutrymmen.

Tidigare nyheter om ombyggnationen


Huvudansvaret för den ombyggnationen hade Kommunfastigheter i Arboga.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: