Publicerad

Medborgares idé blev konstverk - välkommen på invigning!

Exempelbild

På rådhusgården placeras det nya konstverket Stadskärna.

Ett medborgarförslag från en Arbogabo om ett konstverk i centrala Arboga har nu blivit verklighet. På lördag invigs konstverket Stadskärna på rådhusgården. Varmt välkommen, vi bjuder på tilltugg!

Nu på lördag den 6 oktober kl. 11:00 invigs det nya konstverket på Rådhusgården vid Stora torget. Vi hälsar alla Arbogabor och besökare välkomna!

 

Bakgrunden är ett medborgarförslag från en Arbogabo om att ett konstverk utifrån en stadskärna ska pryda centrala Arboga. Idén var också att det skulle vara en lokal konstnär. Ett förslag som Arbogas politiker har tagit tillvara och förverkligat.

Ta tillvara medborgarnas idéer

– Dels är det här ett sätt att utveckla centrum, men framförallt att ta tillvara medborgarnas idéer, säger Hans Ivarsson, ordförande för fritids- och kulturnämnden.

 

Konstnären bakom Stadskärna är Kerstin Hörnlund, som bor och verkar i Arboga. Hur konstverket ser ut avslöjas först på lördag under invigningen.

Nya utemöbler på Rådhusgården

– Konsten är ett viktigt inslag i stadsmiljön och i Arboga finns flera vackra och spännande konstverk i den offentliga miljön. Vi hoppas att även den här skulpturen ska ge Arbogaborna glädje och inspiration, säger Helena Bosved, tillförordnad förvaltningschef för fritid- och kultur.

 

Rådhusgården har också fått nya utemöbler där besökare kan slå sig ner och koppla av i den fina miljön.

 

– Vi hoppas att det här blir en plats som många Arbogabor besöker och njuter av, säger Hans Ivarsson.

 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: