Publicerad

Morgonsoffan bjöd bland annat på Arbogas vinnare till VM-festen

Foto på Patrik Lund, Phimlaphat Bunyang, Peter Haglind, Alfons Fallqvist och Caroline Haglund

Foto på Patrik Lundh-Bergmans Guld, Phimlaphat Bunyang-Pims hot&spicy, Peter Haglind-TBO-Haglinds, Alfons Fallqvist-AF Träning&rehabilitering och Caroline Haglund-Carolines beautyspa.

Idag startade höstens Morgonsoffor och det var många som tog sig till Stadskällaren i Arboga. Det blev fullsatt! Detta var den 89:e morgonsoffan i Arboga sedan starten 2006.

Foto på Leif Bergqvist och Tobias Gillberg

Leif Bergqvist och Tobias Gillberg

I soffan denna morgon fick vi träffa nya näringslivschefen i Arboga, Tobias Gillberg. Han intervjuades av Julia Rosqvist som är Morgonsoffans moderator. Han berättade att detta var hans åttonde dag på jobbet och att det känns både spännande och utmanande att ta sig an detta jobb. Han har varit egenföretagare sedan 1999 och känner väl till vilka utmaningar en egenföretagare ställs inför. De största utmaningar som han ser för Arboga är kompetensförsörjning. För att få hit duktigt folk skulle han vilja att Arboga blev ett utbildningscentrum med till exempel Högskolecampus.

Foto på Louise Solberg och Mathilda Johasson

Louise Solberg och Mathilda Jonasson

Louise Solberg och Matilda Jonasson från UF-Västmanland berättade om att


  • På Vasagymnasiet får alla som läser IM-programmet testa på att driva ett UF-företag under läsåret 18/19. Arboga är först ur i länet med den här pilotsatsningen och vi hoppas att övriga skolor och kommuner i Västmanland också tar efter och ger samma möjlighet till sina elever! UF-företagande främjar inte bara företagsamheten hos ungdomarna utan är också en fantastisk möjlighet att komma in i samhället och skapa integration.

  • På Vasagymnasiet ges alla elever på skolans samtliga 9 program (8 programinriktningar + IM-programmet) möjligheten att driva ett UF-företag i kursen ”individuellt val”. Det här är något vi tycker är väldigt viktigt och bra eftersom att UF-företagande passar alla elever oavsett inriktning på sin utbildning. I dagsläget är det inte alla ungdomar som väljer att driva ett UF-företag, men möjligheten finns för de som vill!

  • Ung Företagsamhet utbildar även i entreprenörskap i de lägre åldrarna - från förskoleklass till ÅK 9.  

Louise och Matilda avslutar med att de som arbetar på Ung Företagsamhet i Västmanland tror starkt på Arboga och är så stolta över att kommunen tillsammans med näringslivet och skolorna satsar på ungdomarna och deras företagsamhet!

Foto på Emelie Hertzman

Emelie Hertzman, Arbogateatern

Arbogateatern

Under morgonen fick vi också lite underhållning av Arbogateatern, Emelie Hertzman som gjorde reklam för kommande föreställningar "Skymning över Arboga" och "Fru Katarinas Gille" dessa föreställningar är bokningsbara.

Prisutdelningar


Vinnarna som representerar Arboga på VM-festen presenterades på dagens Morgonsoffa.

Årets butik

Arboga i centrum har utsett ”Årets butik i Arboga” som blev Bergmans Guld, Patrik Lundh mottog priset och motiveringen löd:

Med en glädje, ett engagemang och servicenivå i hög klass vill Arboga i Centrum nominera just denna butik. Med en fot i gediget hantverk och en fot i den digitala världen har de lyckats i en bransch där många aktörer i dag slås ut. Att driva butik i dag kräver så mycket mer än en bra produkt. Ägarna till den denna butik har legat i framkant i utvecklingen och har en betydande del av sin försäljning på nätet. Som kund känner man sig alltid välkommen och de ger alltid det där som kallas ”det lilla extra” vilket gör att man gärna kommer tillbaka. Maria och Patrik glittrar och glänser ikapp med sitt sortiment.


Årets restaurang

Arboga i centrum har även utsett ”Årets restaurang i Arboga” som blev Pims hot and Spicy,
Phimlaphat Beayang tog emot priset och fick motiveringen:

 

Detta företag drivs av en ambitiös och matkunnig kvinna, som började sin försäljning i en matvagn. Nu presenterar hon sin meny i sin Thairestaurang på Nygatan i Arboga, sen flera år tillbaka. Ett mycket trevligt och uppskattat inslag i staden.

Årets företag

Företagarna Västra Mälardalen utnämnde ”Årets företag i Arboga” som gick till TBO-Haglinds, Peter Haglind fanns på plats och tog emot priset och motiveringen löd:

TBO-Haglinds visar på en god tillväxt, tack vare en god orderstock och motiverade anställda, och med de tre syskonen Mia, Pär och Peter (som axlat sin pappa Olas roll väl) i ledningen, ser framtiden ljus ut för detta Arbogaföretag med lång erfarenhet inom sin nischade branchs.

Därför utser vi TBO-Haglinds till Årets Företagare i Arboga 2017.

Årets nyföretagare

Årets nyföretagare utnämns av Arboga kommun och ViS (Västra Mälardalen i Samverkan). Att utnämnas till Årets Nyföretagare innebär att
ha egenskaper som mod, drivkraft och målmedvetenhet. Samt att vara en god förebild genom sitt företagande.
Priset gick till Alfons Fallqvist, AF Träning & Rehabilitering.


Årets Klöver Dam

Företagarföreningen Klöver Dam Västra Mälardalen är ett nätverk för företagsamma kvinnor i Västra Mälardalen, som utser ”Årets Klöver Dam”. Det är tre personer som nomineras i Västra Mälardalen och får chansen till ett VM-Guld på VM-Festen. I år blev Caroline på CAROLINESBEAUTYSPA en av de nominerade. Motiveringen löd:

Caroline Haglund driver Carolinesbeautyspa i Arboga med stort mod och engagemang.Hon håller ihop styrelsen i Klöver Dam med sin positivitet och vilja att driva framåt och hitta på roliga aktiviteter för medlemmarna.Caroline är drivande i att hjälpa och utbilda andra i sina kunskaper inom sitt yrke men även hjälper andra medlemmar som behöver assistans
med social media såsom instagram.Caroline har mod i att som relativt nystartad våga satsa 100 % på sin passion och det med stor succé.

 

VM-festen

Den 18 oktober hålls 2018 års VM-fest på Medborgarhuset i Arboga, kl. 18.30-22.30.
På VM-festen uppmärksammas och belönas personer och företag som på olika sätt gjort fantastiska insatser för företagandet i regionen. Strålkastarna riktas mot stora framgångar och exceptionellt goda idéer. 

 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: