Publicerad

Så ska nya vård- och omsorgsboendet heta

Exempelbild

Över 100 Arbogabor var med i omröstningen av nya vård- och omsorgsboendets namn.

Nu har namntävlingen för det nya vård- och omsorgsboende avgjorts. Arbogaborna har röstat fram namnet Åspegeln.

Det var under tisdagseftermiddagen som socialförvaltningen ordnade ett informationsmöte för Arbogaborna om det nya vård- och omsorgsboende. Många personer var på plats i Medborgarhuset.

Exempelbild

Marjo Savelius

– Det är jätteroligt att mötet blev så välbesökt. Vi fick möjlighet att berätta mer om boendet och visa bilder över huset. Det kom många bra frågor och synpunkter, säger socialchef Marjo Savelius.

Över 100 personer röstade

Under eftermiddagen hölls också en namntävling där besökarna fick rösta på fyra förslag om vad vård- och omsorgsboendet ska heta. Över 100 röster kom in. Bland förslagen fanns Fjärilen, Åspegeln, Munkhättan och Timglaset. Med knappa sex röster vann namnet Åspegeln före Fjärilen.

 

– Det är ett jättebra namn som Arbogaborna har röstat fram, säger Marjo Savelius.

 

Hon fortsätter;

 

– För oss är det viktigt att på olika sätt involvera invånarna i processen med det nya boendet. Det gäller allt från medborgardialog som vi ordnade tidigare till nu bestämma namnet.

Medborgardialog påverkat utformningen

Under medborgardialogen om boendet som anordnades för allmänheten kom synpunkter på bland annat utformningen av tak vid entrén, specialbadkar och restaurang- och cafédelen. Det är synpunkter som nu har realiserats i utformningen av huset.

Tidigare nyhet om namntävlingen

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: