Publicerad

Nya avdelningen Lövet på Norrgårdens förskola klar

Lövet

Ombyggnationen av Norrgårdens förskola som påbörjades i februari är nu klar. Det är förskolans tidigare kök som byggts om till en helt ny avdelning och nya personalutrymmen.

Norrgårdens förskolechef Britt-Marie Deubler säger att det finns ett behov av fler förskoleplatser i Arboga.

 

– Därför är det såklart extra roligt att avdelningen nu är klar. Vi har i dag 15 barn inskrivna i åldrarna ett till tre år på avdelningen som kallas för Lövet, säger hon.

Lövet

Personalen har varit delaktiga i planeringen inför ombyggnationen och är mycket nöjda med resultatet. Den nya avdelningen består av ett matrum, två lekrum och en ateljé som gränsar till ett uterum så att verksamheten enkelt kan flytta ut. Även ett av lekrummen kan öppnas upp för att kunna flytta ut verksamheten.

 

Lokalerna är fina och ljusa med både bra belysning och stora fönsterpartier. Färger på golv och väggar är neutrala för att låta det pedagogiska materialet framträda i stället. Det finns modern teknik som ljudanläggning och projektor. I och med ombyggnationen har förskolan även fått nya personalutrymmen.

 

Just nu pågår också ombyggnation av förskolans utemiljö, berättar Britt-Marie Deubler.

 

– Vi ser fram emot den nya utegården. Förskolan är en grön flaggcertifierad förskola och vi vistas ute en stor del av dagen. Därför kommer det att finnas flera utrymmen för aktiviteter som sagoläsning och samlingar utomhus. Miljön ska inspirera till fysisk aktivitet och det kommer att finnas plats för odling och källsortering, säger hon.

 

Utegården beräknas vara klar under hösten.

 

Nyheter om ombyggnationen

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: