Publicerad

Första spadtaget för Arbogas nya vård- och omsorgsboende

Exempelbild

Fr. vänster bakre raden; Anders Cargerman (L), Marianne Samuelsson (L), Jonas Stenzelius (Kd), Carl-Erik Almskoug (Opa), Mikael Von Melsted (Mp). Främre raden fr. vänster: Jonna Lindman (M), Dan Karlsson (V), Anders Röhfors (M)

Nu har startskottet gått för bygget av Arbogas nya vård- och omsorgsboende. Fredagen den 31 augusti togs det första spadtaget.

Det är på Åbrinken som vård- och omsorgsboendet ska byggas. Under fredagsförmiddagen togs det första spadtaget för att markera starten för nybyggnationen. Det var Dan Karlsson (V), ordförande i socialnämnden, Anders Röhfors (M), kommunstyrelsens ordförande och Jonna Lindman (M), ordförande i Kommunfastigheter i Arboga om satte spaden i backen.

 

Det var en glad stämning vid Åbrinken.

 

– Det är glädjande att vi nu är igång med bygget. Det har varit en process som har tagit lång tid. Nu har vi äntligen kommit igång, säger Jonna Lindman. Det är jätteviktigt att vi snart har ett nytt modernt vård- och omsorgsboende för Arbogaborna.

Exempelbild

Vård- och omsorgsboendet ska byggas på Åbrinken.

Det nya vård- och omsorgsboende ska ha 80 platser. Planeringen har utgått från de äldres behov. Lägenheterna är 30-35 kvadratmeter med bra disponerade ytor och stora hygienutrymmen, berättar Dan Karlsson. Det kommer finnas två innergårdar med utrymme för olika aktiviteter för de äldre. Det är alltid skugga på någon del av innegården så att det bli en bra miljö att vara i.

 

– Det är också en bra planering för personalen som får en bra arbetsmiljö att jobba i, säger Dan Karlsson.

 

Beslut om att ge klartecken för byggstart togs av kommunfullmäktige den 23 augusti då riktpriset för byggprojektet godkändes.

Exempelbild

Första spadtaget.

– Det känns jättebra och roligt att vi nu går i gång med bygget och tar första spadtaget. Det har varit ett jättebra jobb av de som har varit involverade i det här projektet, säger Anders Röhfors.

Se filmen med första spadtaget

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: