Publicerad

Dags för invigning av Vasagymnasiets nya tillagningskök

Exempelbild

Sari Holmkvist, Imama Dauod, Christina Hänninen och Nina Nilsson jobbar i Vasagymnasiets skolkök som har totalrenoverats.

Mat som är lagad från grunden, minskat matsvinn och större möjligheter att anpassa rätterna till eleverna. Vasagymnasiets skolkök har totalrenoverats och har fått ett rejält lyft. Den 29 augusti är det invigning.

Från september förra året har Vasagymnasiets mottagningskök varit byggarbetsplats, då det var slitet och i behov av renovering. Efter byggnationen har kökets yta ökats, det har fått nya ytskikt och är inrett med ny utrustning. Ombyggnationen innebär att kockarna från höstterminsstarten kommer kunna laga alla måltider på plats.

Exempelbild

Carolina Franzén

– Det känns jätteroligt att köket är klart, säger biträdande kostchef Carolina Franzén och fortsätter;

 

– Med ett tillagningskök kan vi anpassa maträtter och kryddningar mer till våra gäster. Det innebär också en förbättrad arbetsmiljö för medarbetarna, samt ger större möjligheter att arbeta kreativt och hållbart.

Arboga kommun arbetar med miljö- och hållbarhetstänk i alla sina kök och ett tillagningskök innebär att matsvinnet kan minskas ytterligare, varmhållningstid kan kortas och råvaror kan tas tillvara i högre utsträckning.

Exempelbild

Sari Holmkvist på plats i det nya skolköket.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: