Publicerad

Nu är spåret på norr invigt

Hans Ivarsson klipper bandet

Hans Ivarsson (C), ordförande i fritids- och kulturnämnden, klipper bandet

Motionsspåret på norr i Arboga har blivit elljusspår. Efter flera månaders arbete invigdes elljusspåret med bandklippning och tal under torsdagen. På plats fanns flera Arbogabor som ville se elljusspåret invigas. En del passade även på att springa ett varv på det nya underlaget.

Motionsspåret på norr är populärt bland Arbogaborna och det har varit en önskan från många motionärer att spåret ska göras om till elljusspår.

 

- Det är ett trevligt motionsspår det här, nära centrum men med känslan av att vara mitt ute i skogen. Med belysning ökar tillgängligheten och spåret kan användas även när det är mörkt ute. Jag hoppas att många Arbogabor ska hitta hit, säger Hans Ivarsson (C), fritids- och kulturnämndens ordförande, efter invigningen.

 

Spåret är en slinga på 2 780 meter i naturskön omgivning och passar både för löpträning och för den som vill ta en lugn promenerad. Arbetet inleddes i april och totalt har 94 belysningsstolpar satts upp längs spåret. I anslutning till spåret finns också ett utegym.

Två löpare testar spåret

Flera motionärer provade spåret och det nya underlaget direkt efter att bandet klippts

- Projektet har gått bra. Sten och stubbar har tagits bort och underlaget har förbättrats. Själva belysningsstolparna levererades senare än beräknat men vi är glada att spåret nu är färdigställt och klart att användas, säger Henrik Syrjälä, driftchef på tekniska förvaltningen.

 

Två Arbogabor som var på plats vid invigningen var Rolf och Gunbritt Berlin.

- Vi har använt spåret i flera år men nu har det blivit mer ordentligt, tycker Rolf.

- Det är fint här men just idag väntar vi med en tur till kvällen när det är svalare, säger Gunbritt.

 

Tidigare nyhet om invigningen:

Välkommen till invigningen av motionsspåret på norr

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: