Publicerad

Arbogas nya promenadstråk längs ån har invigts

Exempelbild

Carl-Erik Almskoug klippte bandet under invigningen av nya kajen i Arboga.

Arboga har fått ett nytt promenadstråk längs ån. Där finns det plats för att sola, umgås, promenera eller bara sitta ner på träbänkarna och njuta av den vackra vyn. Den 26 juni invigdes den nya kajen med bandklippning och tal.

På plats under tisdagsförmiddagen fanns många Arbogabor som ville se den nya kajen, som ligger intill Herrgårdsbron, invigas.

 

– Det här är ett helt nytt område för fritid och rekreation. Det möjliggör för Arbogabor och besökare att kunna promenera längs ån, hela vägen från Bergmansparken till stadskärnan, säger Carl-Erik Almskoug, tekniska nämndens ordförande, efter invigningen.

Exempelbild

Många Arbogabor var positiva till nya kajen. "Förhoppningsvis blir det en samlingspunkt i stan", berättade Kent Pettersson som var på plats under invigningen.

Ombyggnationen inleddes i maj förra året och har varit omfattande Dels har hela området stabiliserats och marken har lastats av och ersatts med lättare fyllning. I vattnet längst sträckan har 158 granpålar förankrats i sjöbotten och på land har järnbalkar monterat under hela området. Sedan har grönytor, cykelbana, promenadstråk och planteringar anlagts.

Exempelbild

Magnus Andersson.

– Det har varit ett komplicerat projekt, men det har gått mycket bra. Tillgängligheten till ån ökar avsevärt, det blir ett helt område där folk kan vara och umgås, säger Magnus Andersson, projekt- och gatuchef på tekniska förvaltningen.

 

En av alla Arbogabor som var på plats vid invigningen var Kent Pettersson.

 

– Jag tycker att det är jättefint. Förhoppningsvis blir det en samlingspunkt i stan, det är jättepositivt.

 

Han fortsätter;

 

– Det lockar att gå hit och sätta sig på kajen. Det är rogivande med vatten och allting runtomkring.

Exempelbild

Arboga har fått ett nytt promenadstråk längs ån.

Tidigare nyhet om invigningen:

Välkommen till invigningen av nya kajen

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: