Publicerad

Han blir ny näringslivschef i Arboga

Exempelbild

Tobias Gillberg blir ny näringslivschef i Arboga kommun.Han tillträder tjänsten den 17 september.

Tobias Gillberg blir ny näringslivschef i Arboga kommun. ”Jag ser fram emot att vara med och utveckla Arboga för både boende, besökare och näringslivet. Till en verklig plats för inspiration.”, säger han.

Tobias Gillberg kommer närmast från en tjänst som marknadsansvarig på Arbogaföretaget Optoga. Han har tidigare arbetat inom Arboga kommun, då med att marknadsföra och utveckla kommunen under platsvarumärket Arboga – en plats för inspiration. Den 17 september tillträder han som ny näringslivschef för kommunen.

 

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen och ser fram emot att jobba tillsammans med Tobias. Han är engagerad och kompetent och har bra lokal förankring, säger kommundirektör Annica Andersson.

 

Tobias är sedan 2011 bosatt i Arboga tillsammans med sin familj. Han har tidigare bott i både större och mindre städer, i Sverige och utomlands.

 

– Jag har med mig mitt lokala nätverk och kunskaper in i rollen, men tror att jag även kan bidra med ett utifrånperspektiv med nya synvinklar och idéer, säger han.

 

Tobias tycker att Arboga har stor potential att växa och utvecklas och ser fram emot att driva frågor som stöttar detta.

 

– Det finns ett stort driv och engagemang från näringslivet, vilket är inspirerande, inte minst när det gäller samverkan mellan kommunerna i Västra Mälardalen. Det ser jag som en viktig del för att öka Arbogas attraktionskraft.

Kortfakta:

Ålder: 42 år

Familj: Fru och två barn

Bor: I Arboga

Intressen: Musik, snickeri, renovering och att producera saker. ”Jag är rätt kreativ, det är avkopplande att göra något icke-digitalt ibland.”

Bästa utflyktsmålet i Arboga: På sommaren Hällarna för den fina sandstranden och alla ställen som serverar god glass. På vintern Teknikbacken. ”Närheten till skidbacken är unik. Barnen kan komma på att åka slalom efter middagen och det fungerar utmärkt.”

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: