Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Arboga kommun har placerat sig på delad förstaplats i Förskolans modersmålsbarometer.

Förskolans modersmålsbarometer har tagits fram av utbildningsföretaget ILT Inläsningstjänst.

Syftet med barometern är att kartlägga kommunernas arbete med modersmål i förskolan. Kartläggningen har genomförts av utbildningsföretaget ILT Inläsningstjänst och bygger på en enkät som skickats ut till Sveriges kommuner under perioden 18 april–4 maj. 204 av 290 kommuner valde att besvara enkäten. Svaren på enkätens frågor utgör grunden för rankingen av kommunerna. Hela modersmålsbarometern med samtliga kommuners totalpoäng och vilka frågor som ingår i enkäten finns att läsa på webbplatsen inäsningstjänst.se.

 

Högst resultat i Sverige har Arboga, Nässjö, Uddevalla, Värnamo, Flen och Mölndal med 22 poäng av 24 möjliga.

 

–Vi arbetar efter vår Plan för arbetet med modersmålsstöd i förskolan. Vid inskolning använder vi vårt kartläggningsmaterial. I februari 2017 startade vi en fortbildningssatsning i Språk och kunskapsutvecklande arbetssätt i förskolan – ett flerspråkighetsperspektiv inom förskolorna i Arboga. Vi har även haft en inspirations föreläsning 2017 om flerspråkighet. Förskolan har modersmålsstödjare, språkpraktikanter och vi strävar att få personal på annat modersmål. Vi har ett samarbete med vårt bibliotek och även digitalt stöd, säger Tina Persson verksamhetschef inom förskolan i Arboga kommun.


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: