Publicerad 2018-05-28

Krisberedskapsveckan 2018

Krisberedskapsveckan 2018

Den 28 maj till 3 juni genomförs krisberedskapsveckan. I samband med det får alla hushåll i Sverige broschyren "Om krisen eller kriget kommer". Broschyren är samhällsinformation från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Innehållet tar upp hur vi ska bli bättre förberedda på följderna av allvarliga olyckor, extremt väder, it-attacker eller militära konflikter. Det är händelser som kan påverka att samhällets service inte fungerar som vi är vana vid.

Krisberedskapsveckan 2018

Vid exempelvis störningar i viktiga it-system kan:
- elförsörjningen påverkas
- mat och andra varor kan ta slut i affärerna
- mobilnät och internet fungerar inte.

Regeringen menar att även om Sverige är tryggare än många andra länder, finns det hot mot vår säkerhet och självständighet. Därför behöver alla få information om hur man kan förbereda sig för att klara en besvärlig situation. Är du välinformerad och förberedd kan du agera och hjälpa andra om något händer. På det sättet medverkar du till att hela landet bättre kommer att klara en svår påfrestning både i fred och vid krig.

 

Fakta om förberedelser för kris och krig och svar på frågor kommer du att hitta från och med maj på MSB:s webbplats för privatpersoner, dinsäkerhet.se.

 

Foto: Thomas Henrikson

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 28 maj 2018

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer