Publicerad

Dagens morgonsoffa hade mycket att bjuda på programmet

Alltifrån BDO som var värd för morgonen och alltså bjöd på frukosten. Till Jan ”Pyrre” Myrberg som i brottningssammanhang blivit slängd i golvet i ren glädje av Thomas Johansson när han tog VM-Guld i Budapest

BDO

Dawid Wojtasik, Jörgen Sivertsson och Anna-Lena Berglund från BDO blev intervjuade i soffan av Julia och de berättade att BDO är en revision- och rådgivningsbyrå en fullservicebyrå till företag och har svar på det mesta gällande tex skatt, affärsrådgivning, arvsskiften och mycket mer.

Brottargymnasiet

Jan ” Pyrre” Nyberg och Patrik Magnusson var också gäster i soffan och de berättade bland annat om att Arboga har ett Brottargymnasium som har elever från hela Sverige.


Patrik är tränare till Sveriges damlandslag och tränar således några av Sveriges allra mest framgångsrika tjejer. På tisdag åker de till Ryssland för EM och en av tjejerna i landslaget är  Daniella Nyberg som är från Arboga.

Länsstyrelsen – Klimatklivet


Robert Axelsson berättade om klimatklivet som är ett projekt för att motverka klimatförändringar. Rådgivning och stöd för företagare som vill göra något åt klimatet.


Har ni en idé till en åtgärd för att minska er klimatpåverkan? Då kan ni från företag och organisationer söka stöd för omställning till ett klimatsmart samhälle. Stödet ska ge så stor klimatnytta som möjligt. Länsstyrelsen har i uppdrag att hantera Klimatklivet i samverkan med centrala myndigheter. Klimatklivet är ett investeringsstöd som ska stärka det lokala klimatarbetet.


Det går till exempel att söka stöd för att:


  • uppföra anläggningar för att öka återvinningen eller producera biogas
  • minska utsläppen av metan eller lustgas
  • installera laddstationer för elbilar till exempel i områden med flerbostadshus, vid pendlarparkeringar, stora arbetsplatser eller besöksmål

Klöver Dam

Helene Shippey ordförande i Klöver Dam inbjöd alla kvinnor att bli medlemmar i Klöver Dam som är ett nätverk för företagsamma kvinnor, man behöver inte vara företagare för att vara med. Superbra för att få råd av varandra, peppas och hjälpa varandra i olika frågor.

Föreningen Arboga Medeltid

Vi fick också denna morgon veta att Arboga Medeltidsdagar firar 30 år.

Programmet har det jobbats för fullt på och är snart klart. Temat i år är "1435 Sveriges första riksdag".

Många föreningar är med och jobbar på programmet så det är ett stort samarbete kring medeltidsdagarna. Sponsring är jätteviktigt för att få till ett riktigt bra program så Föreningen Arboga medeltidsdagar ser gärna att fler företagare vill sponsra på olika sätt. Just nu söker man en parter som kan arrangera Rodden.

Coolmind-Homeostas

Gäster i soffan var också Linda Öhrn och Anders Lönedal från Coolmind – Homeostas.

De är psykofysiologer och jobbar med hälsa. Mycket som de berättade om är hur vi andas och hur mycket som kan bli så mycket bättre om vi andas på rätt sätt. Andningen påverkar både kroppen och hjärnan.


Julia Rostqvist var moderator för Morgonsoffan och nästa morgonsoffa är den 30 maj.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: