Publicerad

Provsvar för Meijerska gårdens förskola

I mitten av mars flyttade Meijerska gårdens förskola in i Engelbrektsskolan med anledning av att det kommit in synpunkter på lukt i en av byggnaderna på förskolan. Prover togs och svaren visar på att det inte rör sig om någon typ av fuktskada i lokalen.

– Vi tog synpunkterna på allvar och inledde en utredning. Prover togs i lokalen på Meijerska och provsvaren visar att det inte rör sig om någon typ av fuktskada i lokalen, vilket är positivt, säger Jatta Norberg, förskolechef för Meijerska gården.

 

Lätt avvikande värden för kemiska emissioner konstaterades.

 

– Det kommer sannolikt från plastmattorna som lades för cirka ett år sedan. Gränsvärden för de kemiska emissionerna är långt under gränsvärdet, säger fastighetsförvaltare Peter Jönsson på Kommunfastigheter i Arboga som ansvarar för lokalen.

 

I samband med att det framkom synpunkter på lukt i lokalen tog beslut att flytta till Engelbrektsskolan då Meijerska gården var en tillfällig lösning.

 

– Vi ville agera snabbt. Dessutom är lokalerna i Engelbrektsskolan en bättre inomhusmiljö för barnen och personalen. Det är både större och ljusare nu, menar Jatta Norberg.

 

När det gäller den långsiktiga lösningen av förskoleplats fortsätter nu en dialog med alla vårdnadshavare. Förskolan arbetar för att hitta en bra lösning för alla barn med placering på någon av våra förskolor som finns i Arboga i dag. Pedagogerna som arbetar på Meijerska i dag kommer att flytta med till Norrgården, Regnbågen och Bullerbyns förskola där även barnen kommer erbjudas platser.

 

Tidigare nyhet: "Meijerska gården förskola byter lokaler"

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: