Publicerad

Flera nya företag gästade Morgonsoffan idag

Ulf Johansson turismutvecklare i Arboga kommun och Leif Berqvist ordförande i Företagarna Arboga inledde Morgonsoffan med att hälsa alla varmt välkomna. Programmet är späckat och dagens gäster i soffan är flera nya företag i Arboga och Västra Mälardalen.

Värd för Morgonsoffan denna morgon var Viby buss

Leif Bergqvist som är VD i Vibybuss berättade att företaget är ett familjeägt företag som startade 1956 med en buss. Nu är de 18 bussar och över 20 anställda. Alla vet för det mesta att de kör skolskjutsar men alla har inte koll på att de även arrangerar resor till exempel till Island, Budapest och teaterresor med mera.

Gäster i soffan


Ytsab - Nytt företag i Arboga

Marta blev intervjuad av Julia Rosqvist som är moderator för Morgonsoffan. Hon berättade att Ytsab är ett nystartat företag i Arboga sen oktober 2017. De är ett galvaniserings- och ytbehandlingsföretag med zinkplätering som använder den modernaste tillgängliga tekniken. Metoderna är unika och även patenterade. Marta berättade även att den nya produktionsprocessen som används är miljövänlig. Allt vatten som används i processen återanvänds. Vattenåtervinning i systemet är 100 %.

Marta berättar vidare att de valde Arboga eftersom det är en bra placering utifrån att de är nära till kunder i Västerås, Örebro och Eskilstuna med flera.

FemtioFem Plus - Nytt företag i Arboga

Gunilla Jansson Backeus berättade att hon startade företaget i december 2017 och är nu i full gång. Företaget anställer pigga seniorer som kan hjälpa till med hushållsnära tjänster till bra priser. Som till exempel städning, fönsterputsning, målning, trädgårdsarbeten med mera. Man behöver inte vara 55+ för att anlita dem utan det kan vem som helst göra. Företaget säljer sina tjänster till både företagare och privatpersoner. 

Talking Bridge - Nytt företag i Västra Mälardalen.

Daniel Nordström berättar att företaget kan hjälpa till att förenkla ett komplicerat ämne till något som alla förstår. Detta görs med hjälp av pedagogiska figurer, liknelser och metaforer.

Om man behöver någon som föreläser om presentationer eller behöver hjälp att förbereda en egen. Tips och tricks helt enkelt för att hålla en bra presentation.

Cafe två skator - nya ägare

Erika och Annika tog över företaget i början på denna månad så det är väldigt nytt för dem. Men de har tidigare drivit Haketorps Bistro och Cafe och jobbat på Högsjö Värdshus med flera ställen.


De berättar att de tycker det är så roligt och det har gått väldigt bra hittills. Cafet ligger i ett gammalt 1700-talshus som tidigare varit margarinfabrik i Arboga. Allt är hembakt och de serveras både fikabröd, smörgåsar och lättare luncher, take away och catering. De har planer för framtiden med evenemang i den härliga trädgården, julbord med mera. 

Reklampauser


Arbogarevyn

Jim Bergkvist och Per-Erik Modig från Arbogarevyn kör flera föreställningar denna vecka och tycker det är jättekul att vara igång igen efter två års uppehåll. Biljetter finns att köpa på Munkens Bensin och Livs och även på plats en timma innan föreställningen startar i Medborgarhuset.

Women Aid UF

Wilma Vadlund berättade att hon var trött på sjuka kroppsideal. Hon vill krossa dem. Hon målar kvinnokroppar på glas som hon säljer och 10 % av försäljningen går till ”Ung kvinna” som arbetar för kvinnors psykiska ohälsa. Då hon berättade detta utbröt spontana applåder.


Klöver dam i Västra Mälardalen

Helen Shippey är ny ordförande i Klöver Dam Västra Mälardalen. Ett nätverk för alla verksamma kvinnor i Västra Mälardalen. Man behöver inte ha ett företag för att vara med i föreningen. Det ordnas aktiviteter både dag- och kvällstid för att alla ska kunna ha möjlighet att vara med vid något tillfälle. Kontakta gärna Helen för att få veta mer.

Information/Nyheter


Evelina Persson som är Energi- och klimatrådgivare i Västra Mälardalen inbjöd till ett Energiseminarium den 25 april som handlar om:
- Var finns pengarna?
- Vilka stöd finns att söka för olika slags åtgärder?
- Vart ska man vända sig?
- För små- och medelstora företag som vill energieffektivisera eller har idéer kring en framtida hållbarutveckling.
- Plats: Utvecklingscentrum, Arboga (Arboga station)
- När: 25 april kl. 10-12
- Ingen föranmälan krävs! Kostnadsfritt!

 

Ulf och Leif avslutar Morgonsoffan med att hälsa välkommen till nästa soffa som är onsdagen den 25 april. 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: