Publicerad

Motionsspåret på norr blir elljusspår och får förbättrat underlag

Nu är det dags att sätta upp belysning i spåret på norr och förbättra underlaget för att underlätta för alla motionärer. För att arbetet ska gå så smidigt som möjligt stängs motionsspåret av från den 3 april. Det beräknas öppna igen under maj månad.

Exempelbild

Motionsspåret på norr ska bli elljusspår och få bättre underlag. Under arbetet stängs spåret av och öppnas igen under maj. Foto: Shutterstock

Under vecka 14 påbörjar Arboga kommun arbetet med att förnya motionsspåret på norr. Det blir belysning och ett förbättrat underlag.

 

– Vi satsar på motion och hälsa och därför är det glädjande vi kunnat ro iland en förbättring av spåret som är ett av de mest använda i kommunen. Vi har tidigare byggt ett utegym där, vilket har visat sig vara uppskattat bland många Arbogaborna, säger Hans Ivarsson (C), ordförande i fritids- och kulturnämnden.

Förbättrat underlag

Syftet med att spåret får belysning är att motionärerna även ska kunna nyttja det när det är mörkt ute och att det ska ge en ökad trygghet, menar Hans Ivarsson.

 

– Vi har uppmärksammat att marken på vissa sträckor av motionsspåret blir blöt under delar av året. Att justera ytskicktet kommer minimera det och underlätta för motionärerna, säger Magnus Andersson, projekt- och gatuchef vid tekniska förvaltningen i Arboga kommun.

Motionsspåret stängs den 3 april – beräknas öppna i maj

Spåret på norr stängs av från och med den 3 april eftersom tunga arbetsfordon kommer att befinna sig där. Arbetet beräknas vara klart under maj. Under arbetet kommer även anslutande del av spåret till utegymmet tidvis vara avstängd under dagtid.

 

I samband med arbetet dras delar av motionsspåret om för att hela spåret ska ligga på kommunal mark. Det kommer i förlängningen innebär att kommunens underhållsarbete underlättas. Förändringen medför inte några större förändringar vad gäller spårets totala längd på 2,9 kilometer.


Vill du få tips om andra motionsspår till spåret på norr? Här hittar du en karta över alla motionsspår och vandringsleder i Arboga.

 

Kartan finns också att ladda ner som pdf. Pdf, 42 MB.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: