Publicerad

Nu påskpyntas Arboga – fjäderfritt

Påsken står för dörren och nu pyntas Arboga som en del i satsningen på en snyggare och tryggare kommun. För andra året i rad väljer tekniska förvaltningen i Arboga kommun att dekorera torgen med alternativ till påskfjädrar.

Exempelbild

Tekniska förvaltningen i Arboga har beslutat att inte längre köpa in några fjädrar. Mycket beroende på debatten om att den internationella kalkonindustrin, varifrån en stor del av påskfjädrarna kommer, har stora brister i djurskyddet.

 

– Vi kan inte garantera var fjädrarna vi köper in kommer ifrån så vi fortsätter att använda andra alternativ till påskpynt, säger Marina Glimsholt, trädgårdsingenjör.

Organisationen Djurens rätt tillhör dem som kampanjar för att stoppa fjäderpynt i svenska kommuner. Enligt Djurens rätt ingår Arboga kommun nu i en den skara som valt att bojkotta fjädrar på gator och torg– i dagsläget är det 123 av 290 svenska kommuner som meddelat detta beslut.

 

Hur kommer årets påskdekorationer att se ut?
– Stora torgets lyktstolpar dekoreras med björkris som är pyntat med färgglada tygband. Nytorgets buskar dekoreras också med färgglada tygband, säger hon.

Exempelbild

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: