Publicerad

Meijerska gårdens förskola byter lokaler

I mitten av mars ska Meijerska gårdens förskola byta lokaler och flytta in i gamla Engelbrektsskolan som ligger cirka 100 meter från Meijerska.

– Flytten beror på att personalen har framfört att det har kommit in synpunkter på lukt i en äldre byggnad, vilket vi tar på allvar. Vi har inlett en utredning, tagit prover i byggnaden och inväntar nu provsvaren. Vi har tagit beslut att byta lokaler redan nu. Meijerska gården har varit en tillfällig lösning och vi ser att de nya lokalerna blir en bättre inomhusmiljö för barnen och personalen. Det blir både större och ljusare nu, säger Jatta Norberg, förskolechef för Meijerska gården.

 

SFI, som tidigare haft verksamhet i Engelbrektsskolan, har nyligen flyttat ut och Meijerska gårdens förskola har fått möjlighet att ta över deras utrymmen. Personalen som arbetar på Meijerska i dag flyttar med till de nya lokalerna och barnen kommer att gå kvar i samma barngrupper.

 

Lokalerna i Engelbrektsskolan kommer att användas under en övergångsperiod. Under våren kommer förskolan, tillsammans med respektive vårdnadshavare, att titta på en långsiktig lösning av förskoleplats med placering på någon av förskolorna som finns i Arboga i dag.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: