Publicerad

Årets första Morgonsoffa!

Exempelbild

Julia Rosqvist, Göran Dahlén och Daniel Edenholm

Många glada besökare trotsade vinterkylan och begav sig till Stadskällaren denna morgon som var årets första Morgonsoffa.

Morgonens värdar

Dagens värd för Morgonsoffan var företaget Sysarb. Daniel Edenhom och Joakim Rosdal berättade om företagets ide.

Sysarb startades 2005 av Daniel Edenholm och idag är de 19 medarbetare på företaget. Sysarb arbetar med lönekartläggningar och har företag, kommuner, landsting med flera som kunder. Lönekartläggningar handlar bland annat om frågor som ”varför finns det löneskillnader mellan kvinnor och män och vad gör man åt det”.

Lokala nyheter

Julia Rosqvist som är programledare för Morgonsoffan läste upp dagens lokala nyheter som bland annat var:

  • Arbogas befolkningsstatistik 2017 blev 13934, vilket är 31 fler invånare än i fjol. År 2018 räknar man med att Arboga kan nå 14000 invånare.
  • Arboga som är en del av Örebroregionen har gått upp på förstaplats på listan över Sveriges bästa logistiklägen 2018. Tidningen Intelligent logistik gör rankingen utifrån kriterier som närhet till antalet konsumenter, tillgänglighet och hållbarhet i regionens infrastruktur.
  • Leader Mälardalen har avsatt cirka en miljon kronor till Småprojekt - mindre utvecklingsaktiviteter som föreningar, nätverk eller grupper av människor vill genomföra i vårt område. Så nu finns det möjlighet att på ett enklare sätt få stöd för ex. bygga bryggor, skapa miljödagar eller bidra till kulturevenemang som skapar mötesplatser och gemenskap!
  • Emma och Sofia från Arboga Event berättade om den kommande festmässan i medborgarhuset - Arboga den 24 mars mellan klockan 14-18. På programmet finns utställare, modemässa, underhållning och mycket mer. Alla är välkomna och en biljett kostar 100 kronor.
  • Marika Axensjö är nyinflyttad från Stockholm och är kommunikatör. Sysslar med hemsidor, språkvård med mera.
  • Katja Makkonen, Medåkers IF informerade om deras verksamhet. Föreningen har inte bara längdskidåkning utan, skidskytte, MTB och fotboll.

 

Gäster i soffan

 

Arbetsförmedlingen, Jessica Windahl och Håkan Rahlgård

berättade om de rekryteringsverktyg som företagen kan använda sig av när de behöver ny personal som till exempel företagsanpassade utbildningar, arbetsförmedlingens webbsida med mera.

Näringslivschef Göran Dahlén

För Göran Dahlén var detta sista Morgonsoffan som han är näringslivschef i Arboga. I mitten på mars börjar han jobba som Näringslivsdirektör i Örebro kommun efter 12 år i Arboga kommun. Julia frågade om hur detta hade gått till och Göran berättade att han hade blivit tillfrågad om att börja jobba där och tackat ja och känner att det ska bli stimulerande att göra något nytt. Julia undrade också om han hade några bästa minnen från tiden i Arboga och det bästa han kände så där spontant är teamet som han jobbat med under alla år. Alltid kul att komma till jobbet. Andra minnen är såklart etableringen av Försvarsmaktens centrallager med flera.

Edsborg Wordings, Johanna Ericsson

Företaget sysslar med extern-media- och intern kommunikation kan till exempel hålla workshops hos företag om samarbete och intern kommunikation inom företaget.

 

 

UF-Matte Experten, Danijel Kurtesi

Danijel brinner för matematik och hans UF företag anlitas när man behöver hjälp med matten i skolan till exempel. Danijel tycker det är så kul med matte och Julia hade ett svårt mattetal som han räknade ut på några sekunder.

Vallatips

Sidekick denna morgon var Bengt Ove Bohrlund från Medåkers IF. Bengt visade och tipsade om hur man vallar både fäste och glid inför både Vasalopp och vanlig turåkning. Det har hänt mycket på området och det finns vallor som är mycket enkla att sätta på skidorna idag.

 

Morgonen avslutades med näringslivschef Göran Dahlén och Daniel Edenoholm Sysarb som båda ska åka Vasaloppet på söndag kom in uppklädda i full skidmundering och mottog vallatipsen med glädje och tackade för denna morgon.

 

Arrangörer för Morgonsoffan är Arboga kommun i samarbete med Företagarna Arboga

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: