Publicerad

Hon blir ny kommunchef i Arboga

Annica Andersson tillträder som kommunchef för Arboga kommun den 2 april. Hon har en lång och bred erfarenhet av att arbeta inom kommunal verksamhet och är i dag chef för Fritid- och kulturförvaltningen i Arboga.

Exempelbild

Annica Andersson blir ny kommunchef.

Annica Andersson har arbetat inom kommunal verksamhet i 42 år, bland annat som chef inom vård- och omsorg och med personalutveckling. Hon började sin karriär i Arboga och har även arbetat i bland annat Örebro kommun. Sedan 2014 är hon chef för fritid- och kulturförvaltningen.

"En spännande och rolig utmaning"

– Det ska bli en spännande och rolig utmaning att jobba som kommunchef. Arboga är min hemmaort och ligger mig varmt om hjärtat. Jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga och engagerade medarbetare fortsätta att utveckla kommunen, säger hon.

 

Annica Andersson tar över efter Jerker Parksjö som går i pension.

 

– Jag är väldigt glad att Annica har tackat ja till uppdraget. Hon är en kompetent, trygg och uppskattad chef som kan organisationen, säger Anders Röhfors, kommunstyrelsens ordförande i Arboga.

Tillträder den 2 april

Utifrån att det är valår finns en politisk enighet inom kommunen att avvakta med en extern rekrytering av kommunchef tills efter valet. Annica Andersson tillträder den 2 april 2018 och förordnandet sträcker sig till den 31december 2019.

 

Ett arbete med att hitta en ny förvaltningschef för Fritid- och kulturförvaltningen påbörjas inom kort.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: