Publicerad

Arbogas kommunchef går i pension

Efter 23 år som kommunchef i olika delar av landet väljer nu Jerker Parksjö att gå i pension under nästa år. ”Det har varit fantastiska år och jag är glad över att ha haft förmånen att jobba i Arboga”, säger han.

Exempelbild

Jerker Parksjö går i pension.

Jerker Parksjö, 65 år, har arbetat inom kommunal verksamhet i 37 år, varav 23 år som kommunchef. I Arboga tillträdde han som kommunchef 2011.

 

– Jag trivs väldigt bra här. Arboga är en vacker liten pärla med stor potential. Jag känner mig priviligierad över att ha fått jobbat med många kompetenta medarbetare och stolt över vad vi tillsammans har bidragit med i utvecklingen av Arboga, säger han.

Han fortsätter;

 

– Det här var inte ett lätt beslut. Jag tycker att det är väldigt roligt på jobbet och har ett stort engagemang för Arboga. I och med att jag nu är 65 år och har jobbat som kommunchef i många år känns det ändå som ett naturligt steg att lämna över.

 

Rekryteringen av en ny kommunchef påbörjas efter årsskiftet. Jerker kommer att vara kvar i sin roll tills en efterträdare är på plats. Han kommer att vara involverad i uppdrag inom fördjupad samverkan i Västra Mälardalen och avsluta andra uppdrag fram till sommaren 2018.

 

– Vi hade gärna sett Jerker kvar i rollen som kommunchef, men har såklart förståelse för att hans beslut efter en lång karriär inom den kommunala verksamheten. Vi vill tacka Jerker för de här åren och önskar honom lycka till när han nu under nästa år lämnar Arboga, säger Anders Röhfors, kommunstyrelsens ordförande.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: