Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Välkommen till invigningen av Fritidsbanken i Arboga!

Lördagen den 9 december klockan 10:00 är det invigning av Fritidsbanken på Gropgården på Nygatan 14 i Arboga. På Fritidsbanken kan alla Arbogabor låna sport- och fritidsprylar gratis. Varmt välkommen, vi bjuder på grillad korv med bröd. Hoppas att vi ses!

Exempelbild

Fritidsbanken är som ett bibliotek fast för sportutrustning. Där kan alla låna sport- och fritidsprylar gratis under två veckor. Det är en möjlighet för alla Arbogabor att testa olika fritidsaktiviteter. Utrustning som lånas ut har skänks av allmänheten. Det är allt från skridskor till golfklubbor.

 

– Vi har fått ett stort positivt gensvar av politiker, föreningar, näringsliv och invånare och ser verkligen fram mot att sparka igång verksamheten, säger Anna-Lena Pligg, föreningskonsulent på Arboga kommun.

 

Syftet med Fritidsbanken är att uppmuntra människor till spontanidrottande och samtidigt bidra till en mer hållbar miljö genom att ta till vara på prylar som andra kan ha nytta av.

 

Den allra första Fritidsbanken öppnade i Deje 2013, och idén är enkel: den som har utrustning som av olika anledningar bara ligger hemma och dammar kan skänka dessa till Fritidsbanken. I andra änden kan den som behöver låna utrustning göra det gratis på Fritidsbanken.

Invigning av Fritidsbanken

När: Lördagen den 9 december

Tid: Klockan 10:00

Var: Gropgården på Nygatan 14 i Arboga

 

Kontaktperson:

Anna-Lena Pligg, föreningskonsulent Arboga kommun.

Tfn: 0589-871 56, e-post: anna-lena.pligg@arboga.se

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: