Publicerad

Arboga bästa skolkommun i Västmanland

Arboga kommun är bästa skolkommun i Västmanland. Det visar Lärarförbundets årliga ranking. Arboga klättrar från plats 135 till 83.

– Det känns väldigt roligt att vi fick de här resultaten. Att vi är på rätt väg i vårt arbete med att stärka skolan, säger skolchef Thomas Lindberg.

 

Arboga kommun har under året bland annat arbetat målmedvetet med att stärka det pedagogiska ledarskapet för chefer samt ledarskap i klassrummet.

 

– Jag vill också lyfta alla duktiga pedagoger, från förskolan och uppåt, som gör ett fantastiskt arbete varje dag. De gör skillnad, säger han.

 

Rankingen baseras på 13 kriterier såsom utbildade lärare, lön och andel invånare som är 20 år och har grundläggande behörighet för högskolestudier. Mätningen visar bland annat att Arboga kommun har ett förbättrat resultat vad gäller utbildade lärare, andelen inskrivna barn i förskolan och lön.

 

– Vi är glada över att vårt arbete har gett resultat och vi fortsätter nu vår långsiktiga satsning med att få fler elever att nå högre måluppfyllelse, säger Thomas Lindberg.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: