Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Nostalgi på Stora torget och hantverk i Medåker

Exempelbild

Marknadsstånd med hantverk och lokalproducerade livsmedel både lördag och söndag i Arboga, helgen den 26 - 27 augusti. Två fina chanser att handla hem vackra hantverk och massor av godsaker som ägg, hembakt bröd, sylt, honung, viltkorv, kalvost och många andra delikatesser.

På lördagen håller vi till på Stora torget, kl. 10.00-14.00, då det är dags för Torglördag med nostalgitema. En kvalitetsmarknad med lokala utställare.

 

Torglördagarna arrangeras av föreningen Arboga i Centrum och denna gång med Sara Hagström i spetsen. Sara jobbar vanligtvis som Visual Merchandiser och tar med sig sitt yrke till torget där hon, i samarbete med Jädersbruks vänner och Nostalgi & Kuriosa, bygger upp en nostalgiexponering. Nostalgitemat är ett årligt återkommande tema på denna torglördag och passar utmärkt in i Arbogas nostalgiska miljö.

 

-Det är roligt att det händer så mycket i Arboga. Torglördagarna specifikt har en tydlig profil på lokala utställare och då blir man ju lite extra nyfiken på utbudet. Det är heller inte varje dag som man har flera lokala producenter samlade på en och samma plats som man kan handla färska närproducerade produkter av, säger Sara.


Under lördagen kommer Riverbend’s Square Dancers och uppträder klockan 10.30 och Arboga Blåsorkester förgyller dagen med sin musik. För barnen finns som vanligt Jädersbruks vänner på plats med sitt populära hölass, dessutom blir det ponnyridning på Gotlandsruss med Russ Alltjänst.


På söndagen ses vi vid Medåkers bygdegård, klockan 11.00-15.00, där vi får en ny chans att möta våra lokala hantverkare och livsmedelsproducenter. Här hittar du, förutom alla lokala delikatesser, bland annat skinn, smycken, hemgjort godis, ull, Medåkersboken och mycket mer. Dessutom finns servering av kaffe, våfflor, hamburgare och korv. Medåkers marknad arrangeras av Medåkers föreningsliv i samverkan.

Ta med dig hela familjen till Medåker och låt barnen leka i lekhörnan, titta på kaninutställningen och nytt för i år är att man kan rida ponnyridning.

TIPS! Passa även på att handla i Arboga i Centrums medlemsbutiker under lördagen, handlar du för 300 kr eller mer får du en kupong att fika för (värde 50kr). Fikakupongerna gäller på Café Centrum, Konditori Saga, Hå-Ges bröd, Sweet Heart Green Café och Två Skator. Erbjudandet sponsras av Maxab Fastigheter och Byggnadsfirman Lund och gäller endast den 26 augusti, så långt kupongerna räcker.

Arrangör Torglördag 26 augusti: Arboga i Centrum

För mer information, e-post: info@aic.nu


Arrangör Medåkers Marknad 27 augusti: Medåkers föreningsliv i Samverkan

För mer information, telefon: 070-5505424

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: