Publicerad

Ny ägare tar över fastigheter från Arbogabostäder - ABO vill bygga nya bostäder i framtiden

Arbogabostäder, ABO, har sålt två fastigheter, i Vasastaden och i centrala Arboga. I dag tas bostäderna över av den nya ägaren. Försäljningen ger ABO möjlighet att i framtiden bygga nya bostäder.

Det är fastigheterna Älgen 23 på Österlångsgatan 12-34 samt Långa raden 25 på Trädgårdsgatan 17- A-B, som Arbogabostäder har sålt. Enligt beslut från kommunfullmäktige ska överskottet från försäljningen användas som delfinansiering av ABO:s investeringar vid byggnation av nya bostäder.

– Vi behöver fler bostäder i Arboga då det finns en efterfrågan på nya lägenheter. Den här försäljningen ger oss möjlighet att i framtiden bygga nytt för att möta upp den efterfrågan, säger Lars Johansson, vd på Arbogabostäder.

En utveckling av området
– Det är jättespännande att nu ta över de här fastigheterna. Arboga är en attraktiv ort med stor potential. Vi ser fram emot att bli en aktiv part i Arbogas framtid, säger Dan Castillo, delägare i Mälarstranden bostäder AB som nu tar över fastigheterna från ABO.


Företaget äger sedan tidigare fastigheter i Vasastaden.


– De nya ägarna har gjort ett bra arbete med att tidigare rusta upp fastigheter i Vasastaden, vilket har inneburit en utveckling av området. Vi ser dem som en seriös och långsiktig ägare, säger Lars Johansson.

Ser över standard och kvalitet
Bostäderna som nu tas över är i dag hyresrätter. Den nya ägaren har inte några planer på att göra några ändringar kring detta.

– Vi kommer att se över standard och kvalitet av fastigheterna och om det finns behov av renovering kommer vi att titta på det, säger Dan Castillo.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: