Publicerad 2017-06-30

Ny ägare tar över fastigheter från Arbogabostäder - ABO vill bygga nya bostäder i framtiden

Arbogabostäder, ABO, har sålt två fastigheter, i Vasastaden och i centrala Arboga. I dag tas bostäderna över av den nya ägaren. Försäljningen ger ABO möjlighet att i framtiden bygga nya bostäder.

Det är fastigheterna Älgen 23 på Österlångsgatan 12-34 samt Långa raden 25 på Trädgårdsgatan 17- A-B, som Arbogabostäder har sålt. Enligt beslut från kommunfullmäktige ska överskottet från försäljningen användas som delfinansiering av ABO:s investeringar vid byggnation av nya bostäder.

– Vi behöver fler bostäder i Arboga då det finns en efterfrågan på nya lägenheter. Den här försäljningen ger oss möjlighet att i framtiden bygga nytt för att möta upp den efterfrågan, säger Lars Johansson, vd på Arbogabostäder.

En utveckling av området
– Det är jättespännande att nu ta över de här fastigheterna. Arboga är en attraktiv ort med stor potential. Vi ser fram emot att bli en aktiv part i Arbogas framtid, säger Dan Castillo, delägare i Mälarstranden bostäder AB som nu tar över fastigheterna från ABO.


Företaget äger sedan tidigare fastigheter i Vasastaden.


– De nya ägarna har gjort ett bra arbete med att tidigare rusta upp fastigheter i Vasastaden, vilket har inneburit en utveckling av området. Vi ser dem som en seriös och långsiktig ägare, säger Lars Johansson.

Ser över standard och kvalitet
Bostäderna som nu tas över är i dag hyresrätter. Den nya ägaren har inte några planer på att göra några ändringar kring detta.

– Vi kommer att se över standard och kvalitet av fastigheterna och om det finns behov av renovering kommer vi att titta på det, säger Dan Castillo.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 30 juni 2017

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer