Publicerad

​Arboga kommun och Telia inleder samarbete för att snabba på fiberutbyggnaden

Arboga kommun och Telia har tecknat en avsiktsförklaring för att snabba på fiberutbyggnaden i Arboga, överenskommelsen innebär att Arboga kommun kommer att arbeta tillsammans med Telia för att nå kommunens bredbandsmål.

Exempelbild

Arboga kommun har som bredbandsmål att 95 procent av kommuninvånarna ska ha tillgång till supersnabbt bredband på minst 100 Mbit/s senast år 2020.

 

– Vi är väldigt glada över samarbetet. Vi ser att det finns det goda förutsättningar att nå våra bredbandsmål - att alla invånare och företagare i kommunen kan få möjlighet till snabb uppkoppling, inte minst för att kunna nyttja framtidens alla tjänster och möjligheter, säger Anders Röhfors, kommunstyrelsens ordförande i Arboga kommun.

 

Avtalet innebär att Telia bygger ut nätet i Arboga kommun baserat på efterfrågan och möjliggör för byalag och ekonomiska föreningar på landsbygden att ansluta sig till nätet. Att nätet är öppet innebär att alla tjänsteleverantörer kan hyra in sig på lika villkor.

 

– Det känns roligt att vara med på Arbogas resa mot målet att ge alla invånare och företag en supersnabb uppkoppling, säger Linda Hernström, chef för Telia fiber.

 

Hon fortsätter;

 

– Vi vill bygga så mycket fiber som möjligt i Arboga, men det bygger givetvis att det finns en efterfrågan från medborgarna. Ju större intresset är desto mer kan vi bygga, säger hon.

  • Ingen giltig användare vald.

Kontakt för den här sidan:

  • Ingen giltig användare vald.

Senast uppdaterad: