Publicerad

Ny entreprenör vid Hjälmare Docka

Exempelbild

Philip Gustafsson från Götlunda Glass kommer att driva caférörelse i lokalen där även en utställning om Hjälmare kanals historia finns.

Ett färdigt fik står på plats och gäster är redan välkomna ut från och med 13 juni.


Philip berättar om en rolig men slitsam vecka från det att han fått frågan om att driva caféverksamheten i sommar till att caféet öppnar.


-Nu är allt på banan. Jag fick frågan för ungefär en vecka sedan och tänkte att det är klart att vi kör! Vi tänkte först hyra en food truck och ställa på området, men sedan när jag kom ut här och såg lokalen bestämde vi oss för att bygga upp ett café och det känns kanon nu. Området här vid kanalen är ju helt magiskt dessutom, här kommer vi att trivas utmärkt och jag ser fram emot en fantastisk sommar, säger Philip.


Jan ”Sluss-Janne” Eriksson, Hjälmare kanal AB, är jättenöjd med det nya samarbetet och känner ny energi inför sommaren. Man planerar bland annat att genomföra Kanalens dag den 9 juli.

- Det känns otroligt roligt med ny positiv och drivande energi här ute. Philip och hans gäng har jobbat stenhårt för det här och fått ordning på allt extremt fort, jag är jätteglad att det är just Götlunda glass som kommer att driva detta, säger Jan Eriksson.

Hjälmare kanal

Hjälmare kanal är ett attraktivt besöksmål både på vatten och på land. Kanalen erbjuder unika upplevelser och aktiviteter så som slussning, vacker natur, bad- och båtliv, vandringsleder samt rik historia och intressanta kulturmiljöer. Hjälmare docka är ett besökscentrum med utställning om kanalens och dockans historiska och kulturella betydelse, du kan också lära dig mer om områdets djur- och naturliv. Vid Hjälmare docka får du tips på allt du kan uppleva längs Hjälmare kanal och praktisk information som underlättar din resa.

 

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: