Publicerad

500 hundra orienterare kommer till centrala Arboga

Söndagen den 11 juni genomförs DM i spint och sprintstafetter i centrala Arboga.

Det är första gången det genomförs sprinttävlingar i centrala Arboga på den här nivån med både junior och seniorklasser för både damer och herrar. Tävlingen har deltagare från 10 till 80 år. De kommer från ett trettiotal klubbar från i första hand Närke och Västmanland. Totalt är det 500 deltagare i tävlingen.


På förmiddagen genomförs sprinttävlingar med start vid Vårdcentralen och målgången är vid Stureskolan. Första start är 10.00 och tävlingen pågår under ett par timmar.
13.30 startar sprintstafetterna med start och målgång vid Stureskolan.

- Arboga passar med ån och gränderna längs ån utmärkt till sprinttävlingar. Här erbjuds kluriga banor i en fantastisk miljö säger Maria Möller, tävlingsledare i arrangerande Arboga OK.

- Banorna är lagda på båda sidorna av ån i centrala Arboga. Ahllöfsparken i centrala Arboga är en central plats för dig som vill se tävlingarna på när håll, säger Maria som hoppas att många Arbogabor passar på att komma ut och ta del av tävlingarna.

Totalt arbetar ett fyrtiotal funktionärer under dagen. Det krävs fler funktionärer på dessa tävlingar då det måste finnas vakter vid kontrollerna så att det inte försvinner någon kontroll under dagen.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: