Publicerad 2017-05-18

Arboga en av Årets superkommuner

För tredje gången utser Dagens Samhälle ”Årets superkommuner”. Arboga har klättrat 31 placeringar och hamnar på andra plats i Västmanland.

Arboga är den 59:e högst rankade täta kommunen (där täta kommuner är en av tre kommungrupper, jämte landsbygdskommuner och storstadskommuner) och 2:a i Västmanland efter Västerås. Arbogas styrka är framförallt goda kommunikationer men också att det finns många företagare och en medveten satsning på ett rikt kulturliv.


Årets superkommuner är ett försök att fånga in vad som är framgångsfaktorer i kommunal utveckling. Utmärkelsen bygger på att kommunernas utveckling undersöks på tio områden. Flera av dem beskriver utvecklingen de senaste åren. Det handlar om attraktivitet, mätt i form av inrikes flyttnetto, hur många som lämnar grundskolan med gymnasiebehörighet, den kommunala ekonomin, kommunens kultursatsningar och antal företag i kommunen.


Förutsättningarna för framtiden lyfts också fram: Befolkningens utbildningsnivå, kommunikationer, företagsamhet och demografi.

 

-Det är positivt att Arboga utvecklas och ligger tvåa i länet efter Västerås. Resultatet visar att vi är på rätt väg på flera områden, vi har klättrat 31 placeringar i rankingen sen den senaste mätningen, säger Anders Röhfors Kommunalråd.


För mer information:
http://superkommuner2017.dagenssamhalle.se/m/Arboga

 

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 18 maj 2017

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer