Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Möt våren och vandra i vacker skog och mark

Nu är våren på gång och det spirar av nytt liv i skog och mark. Vad passar inte bättre än att möta våren med att gå någon av Arbogas vandringsleder eller ge sig ut med fikakorg till något av våra vackra naturområden.

-I förra veckan när jag gick Tjurlångsleden blev jag så tagen av dess variationsrika natur och ljudet av vågskvalp längs större delen av leden, säger Helene Wäfors, assistent turism och näringsliv och naturälskare. Nu är det som allra bäst tycker jag, för man ser så mycket eftersom utsikten inte skyms av utslagna löv vilket ger ett alldeles speciellt ljus, fortsätter Helene Wäfors.

Börja vandringen vid rastplatsen Tjurlångens norra ände längs väg 572. Första sträckan på Tjurlångens västra sida är lite kuperad men i övrigt är det relativt lätt att gå. Det är bra skyltat och det finns flera rastplatser som passar perfekt för en medhavd fika. Känslan av vildmark är påtaglig och chansen att få se vilda djur är stor. Passa på att klättra upp vid fornminnet Halvarsborg som ligger invid Tjurlångens rastplats. Information om Halvarsborg finns vid informationstavlorna vid rastplatsen.

-Bävern visar så här års upp sitt arbete och bidrar med sina hinder till en liten omväg....Vandringen är drygt tio kilometer men avsätt gärna tre  timmar så hinner du med ett par fikapauser, avslutar Helene Wäfors. 

Mer information om vandringsleder och naturområden i Arboga hittar du här nedan. Du är också välkommen in på turistbyrån och hämta kartan "Naturupplevelser"  

Mer information om vandringsleder 

Mer information om naturområden
Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: