Publicerad

Nyetablering i Arboga

Företaget B-Group (www.bgroup.lt/sv/) med bas i Litauen, men som finns i hela Europa och har en omsättning i miljardklassen startar en produktionsanläggning för special- och expressleveranser av byggelement i stål i Arboga.

- Efter att ha tittat på olika platser har B-Group till slut valt Arboga som platsen för sin etablering vilket är mycket glädjande, berättar Näringslivschef Göran Dahlen.

- Det är vårt fina logistikläge mitt i Mälardalen tillsammans med utmärkta och kostnadseffektiva lokaler tack vare fastighetsägare som varit riktigt på hugget som fällt avgörandet i konkurrens med andra orter.

 

Företaget är mycket expansivt. I ett första steg går de in med en anläggning för Sverige i en befintlig industrifastighet, här i Arboga.

 

- Det är fråga om nyinvesteringar i en mycket modern anläggning och företaget är mycket expansivt. Därför hoppas vi på att det här ska vara början till en utveckling till något större, som kan ha stor betydelse för oss här i regionen, säger Kommunalrådet Anders Röhfors.

 

-Vi har funnit att Arboga har ett mycket bra näringslivsklimat, goda förutsättningar för att etablera sig och inte minst det goda kommunikationsläget mitt i region Stockholm Mälardalen som gör att man kan nå viktiga kunder inom 2 timmar, säger Donatas Gelazauskas, VD/ CEO på B-Group.

Invigning

Välkommen till invigningen som sker fredagen den 3 mars, kl. 10:00. Under invigningen kan ni få mer information om företaget och etableringen.

Plats: Norra Ågatan 7, Arboga

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: