Publicerad

Stor satsning på YH-utbildningar i Arboga

Barn och utbildningsförvaltningen, Vuxenutbildningen Arboga har fått nytt statligt stöd till tre utbildningar inom Yrkeshögskolan.

Den redan etablerade utbildningen till underhållsingenjör inom processindustri får förnyat förtroende i denna ansökningsomgång. Tillsammans med den befintliga utbildningen Elkraftsingenjör och två nya utbildningar har Arboga nu totalt fyra YH-utbildningar.

 

De två helt nya YH-utbildningarna är en till specialistundersköterska inom demens och en till processteknisk mätingenjör.

 

En utbildning till processteknisk mätingenjör har under många år saknats i Sverige och reaktionerna från industrin på den nya utbildningen har varit starkt positiva.

 

Demensutbildningen är ettårig och de tekniska utbildningarna är tvååriga. De båda nya utbildningarna innehåller praktik ute i arbetslivet och är utformade i samarbete med vården och industrin. Rekrytering av studenter har redan startat. Sista ansökningsdag är 30 april, och utbildningarna startar i augusti 2017.

 

- Det här är oerhört glädjande, säger rektor Anne Sonnerfelt.

- Nu har vi tre tekniska program samt ett inom vården inom yrkeshögskolan. Det måste vara nästan unikt för en så pass liten ort.

 

- Vi har redan sett hur dessa utbildningar ger positiva effekter för kommunen, säger näringslivschef Göran Dahlén.

- Nu har vi tagit hem två helt nya utbildningar där den ena har en inriktning som saknats i Sverige i över tjugo år, och som kan locka studenter från hela landet. Teknikstaden Arboga befäster sin ställning, och nu stärker vi oss även inom vård.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: