Publicerad 2017-02-15

Stor satsning på YH-utbildningar i Arboga

Barn och utbildningsförvaltningen, Vuxenutbildningen Arboga har fått nytt statligt stöd till tre utbildningar inom Yrkeshögskolan.

Den redan etablerade utbildningen till underhållsingenjör inom processindustri får förnyat förtroende i denna ansökningsomgång. Tillsammans med den befintliga utbildningen Elkraftsingenjör och två nya utbildningar har Arboga nu totalt fyra YH-utbildningar.

 

De två helt nya YH-utbildningarna är en till specialistundersköterska inom demens och en till processteknisk mätingenjör.

 

En utbildning till processteknisk mätingenjör har under många år saknats i Sverige och reaktionerna från industrin på den nya utbildningen har varit starkt positiva.

 

Demensutbildningen är ettårig och de tekniska utbildningarna är tvååriga. De båda nya utbildningarna innehåller praktik ute i arbetslivet och är utformade i samarbete med vården och industrin. Rekrytering av studenter har redan startat. Sista ansökningsdag är 30 april, och utbildningarna startar i augusti 2017.

 

- Det här är oerhört glädjande, säger rektor Anne Sonnerfelt.

- Nu har vi tre tekniska program samt ett inom vården inom yrkeshögskolan. Det måste vara nästan unikt för en så pass liten ort.

 

- Vi har redan sett hur dessa utbildningar ger positiva effekter för kommunen, säger näringslivschef Göran Dahlén.

- Nu har vi tagit hem två helt nya utbildningar där den ena har en inriktning som saknats i Sverige i över tjugo år, och som kan locka studenter från hela landet. Teknikstaden Arboga befäster sin ställning, och nu stärker vi oss även inom vård.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 16 februari 2017

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer