Publicerad

Invigning av Ladubacksskolans nya tillagningskök

Exempelbild

Nu tillagas all mat på plats på Ladubacksskolan i Arboga. Den 10 januari var det invigning av skolans nya tillagningskök.

Det nya köket firades med en extra festlig lunch för både elever och personal på skolan.

 

- Det är barnen själva som har fått välja vad de vill äta. Som huvudrätt serverades kycklingfilé med dragonsås, tomatsås och klyftpotatis. Efterrätten bestod av chokladkaka med vispad grädde och strössel, berättar Marie-Louise Johansson, kostchef i Arboga kommun.

Ladubacksskolan hade tidigare ett så kallat mottagningskök. Köket fick då maten färdiglagad och kyld från Gäddgårdsskolan. Maten värmdes sedan på plats och köket kokade själv potatis, ris eller pasta. Den 4 maj stängdes köket för att byggas om till ett tillagningskök och öppnades nu upp igen till vårterminens start. Det nya köket kommer att kunna laga mat åt både Ladubacksskolans elever och barnen på intilliggande förskolan Norrgården.

Här lagas maten också på plats

Sedan tidigare har Medåkers skola (med servering även på förskolan), Götlunda skola (med servering även på förskolan), Sörgårdens förskola, Gäddgårdsskolan, Brattbergsskolan, Stureskolan och Västergårdens förskola tillagningskök.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: