Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Genom att surfa vidare accepterar du dessa. Läs mer om de kakor vi använder på arboga.se

Publicerad

Navet hjälper dig mellan 15-25 år att hitta sysselsättning

Elisabeth Fornelius och Marita Garman framför Navets lokaler på Nygatan 16 A.

Nu finns en mötesplats för dig som är mellan 15-25 år och utan sysselsättning. På Navet kan du få hjälp med det mesta som rör utbildning, arbete, praktik eller annan sysselsättning.

Elisabeth Fornelius är ungdomsföljare och Marita Garman är ungdomskoordinator. De finns på plats i Navets lokaler på Nygatan 16 A för dig som är ungdom och behöver stöd för att komma vidare in i sysselsättning. Vilken typ av stöd beror helt på dig själv och vilka önskemål du har.

- Har man hoppat av skolan eller är arbetslös är det lätt att man känner sig isolerad. Då kan det vara viktigt att bara komma hemifrån och få rutiner. Vi erbjuder en stressfri miljö dit du kan gå utan krav på att veta exakt vad du vill, säger Elisabeth.

Navet kan ge dig hjälp i olika frågor som rör arbete och utbildning

- I andra fall kanske du behöver konkret hjälp i en fråga för att kunna komma vidare i utbildning eller jobb. Då kan du också få hjälp via Navet, säger Marita.

Hur man skriver en CV är ett exempel på konkret hjälp som man kan få hos Navet. Elisabeth och Marita hjälper också till att hitta rätt bland kommunens andra verksamheter eller myndigheter. De är även ett första bollplank innan du kontaktar en studie- och yrkesvägledare och i lokalerna kommer det att finnas förslag på jobb som man kan söka.

 

Navet kommer också att erbjuda gruppverksamheter för de som vill.

- Intervjuteknik för att förbereda sig inför jobbintervjuer, studiebesök och besök av folkhögskolor är några av planerna vi har i nuläget, berättar Marita.

Vårdnadshavare kan också kontakta Navet

Även vårdnadshavare är välkomna att kontakta Navet.

- Som förälder är det inte alltid lätt att veta vart man kan vända sig om man är orolig för att ens barn inte går i skolan eller är arbetslös. Ta en kontakt med oss, gärna så tidigt som möjligt! säger Elisabeth.

Navets öppettider och besöksadress

Tisdagar och fredagar klockan 10.00-15.00

En arbetsförmedlare finns på plats på fredagar klockan 10.00-12.00

Besöksadress: Kyrkogatan 12 A, Arboga

Så här kan du kontakta Navet

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer