Publicerad

Stor uppslutning kring gemensamt arbete för ett ännu bättre företagsklimat

Onsdagen den 12 oktober bjöd Svenskt Näringsliv och Arboga kommun in lokala företagare och entreprenörer till en företagsträff. På programmet stod gemensam dialog och workshops för att hitta fler förbättringsområden för företagsklimatet.

- Det går bra för företagsklimatet i Arboga enligt Svenskt Näringslivs undersökning. Men vi kan inte luta oss tillbaka, utan gör nu en satsning tillsammans med Svenskt Näringsliv för ett ännu bättre företagssklimat. Företagsträffen är en början på den satsningen, säger Göran Dahlén, näringslivschef.

 

Kvällens "huvudfrågor" var:

  • Service och myndighetsutövning. Hur kan den bli mer företagsanpassad "
  • Samverkan för förbättrat företagsklimat. Hur kan kommun och företag samarbeta för att öka stoltheten förbättra attityderna?"
  • Grundläggande förutsättningar för företagande i Arboga kommun. Hur kan vi till exempel förbättra IT/Tele och underlätta kompetensförsörjning.

Arbete tillsammans för att förverkliga idéerna

Det blev en kväll med oväntat många deltagare och engagerade diskussioner.

- Resultatet blev flera bra och konkreta idéer kring hur vi kan förbättra företagsklimatet. Vi är överens om att skapa ett företagsklimat i toppklass! Det allra bästa är att vi bestämde att vi ska göra det här arbetet tillsammans. Kommun, företagare och företagarföreningarna ska göra verkstad av idéerna, säger Göran Dahlén.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: