Publicerad

Fortsatt positiv utveckling för företagsklimatet i Arboga

Exempelbild

Företagarna i Arboga blir allt nöjdare med företagsklimatet i sin hemkommun. Det visar Svenskt näringslivs stora undersökning som mäter företagsklimatet i landets kommuner.

Undersökningen baserar sig på en enkätundersökning, där företagare får betygsätta olika områden på en skala 1-6. Företagsklimatet i Arboga kommun tog ett rejält kliv i positiv riktning förra året och nu fortsätter den utvecklingen. I år ger företagarna Arboga betyget 3,51. År 2015 var betyget 3,48. För landets kommuner i genomsnitt går utvecklingen istället i motsatt riktning. Där når företagsklimatet betyget 3,3, vilket är en försämring från förra årets 3,4.

Arboga får det högsta betyget sedan mätningen började

- Arboga kommun har nu det högsta betyget sedan vi började mäta företagsklimatet år 2002. Vår satsning på dialog och mötesplatser med företagen ger resultat, säger Anders Röhfors (M), kommunalråd i Arboga.

 

Veckovisa företagsbesök, företagsfrukostar, informations- och utbildningstillfällen och samarbeten med företagsföreningar är några exempel på hur kommunen arbetar för att möta företagare och fånga upp idéer och synpunkter.

 

- Särskilt glädjande är att företagarna i Arboga ger tjänstemännens attityder till företagande ett så bra betyg som 3,56. Det är en bra bit över genomsnittet för länet och riket. Utmaningar för framtiden är att höja betyget på information till företagen och betyget på Tele- och IT-nät, säger Göran Dahlén, näringslivschef i Arboga kommun.

 

Läs om undersökningen av företagsklimatet på Svenskt näringslivs webbplats.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: