Foto på Emanuel Makhoul

Emanuel Makhoul

Inflyttad - Emanuel Makhoul

Genom en kompis fick Emanuel Makhoul kontakt med Daniel Edenholm på Sysarb i Arboga. Han beskriver det som att det klickade direkt. Han och familjen var i en ny fas i livet och Sysarbs ambitioner att växa passade precis.

- Jag trivs suveränt bra här i Arboga. Genom att bo här sparar vi minst fem gånger så mycket pengar men också engagemang och tid. Livet kretsar inte kring storstäder som Stockholm, här får vi mest livskvalitet per krona skulle jag vilja säga.

Emanuel Makhoul är uppvuxen i en småstad. Tonåren tillbringade han i Åmål, en stad i ungefär Arbogas storlek, men en väsentlig skillnad.

- Åmål krymper och Arboga växer och det är inte så konstigt. Arboga ligger perfekt till med jättebra kommunikationer både järnväg och motorvägar. Vi på Sysarb som jobbar med att konsulta kan nå hela Sverige härifrån.


Under 7 år bodde Emanuel och hans fru med fyra barn i Katrineholm där han arbetade som pastor inom frikyrkan. Samtidigt jobbade han extra som säljare inom elektronik och upptäckte att det passade honom väldigt bra. Från att ha varit några dagars extraknäck blev det snart heltidsjobb inom sälj samtidigt som han kände sig färdig med arbetet inom församlingen.


- Jag drogs in i sälj mer och mer och kände att jag passade för det".


Familjen köpte villa i Katrineholm men Emanuel fick snart kontakt med Sysarb genom en kompis. När han blev erbjuden jobb och började pendla blev det naturligt att jakten på ett nytt hus startade.


- Det kändes så bra här i Arboga så vi började leta. Min fru var barnledig och vi beslöt oss för att sälja och se om vi kunde flytta till Arboga i stället.


Huset blev sålt på fyra veckor och redan efter några månader kunde flytta in i ett hus i Arboga. Emanuel berättar att han och hustrun hade en kravlista när de letade och via kontakter fick de napp nästan omgående. Till och med en önskan om att ha ett lite fönster ut för att ha koll på barnen mot gatan utanför kunde bockas av.


Tre år senare säger Emanuel att det känns väldigt bra. Familjen stortrivs i Arboga. Nätverkandet med grannarna där de bor fungerar jättebra, relationen till förskolan beskriver han som öppen och i Arboga har man det som behövs helt enkelt. Emanuel upplever Arbogaborna som välkomnande och i grannskapet och som förälder i förskolan hjälps man åt.


- Mycket brukar handla om att ha ett stort butiksliv i en stad, men för mig är den här nära gemenskapen man får i Arboga viktig. Det känns väldigt bra att ha barn här den här gemenskapen bidrar till en kollektiv uppfostran. Sedan är det ju väldigt vackert här i Arboga, men det tycker jag inte är lika viktigt faktiskt. Vill man till ett större butiksutbud är det bara 15 minuter bort. Stockholm når man på 1,5 timme.


- Ett alternativ hade kanske varit att bo i en förort till Stockholm och vara rädd för att släppa ut barnen på gatan. Här i Arboga känner vi oss trygga och man får både pengar, engagemang och tid över. Arboga har stort engagemang, är en trygg plats med högt värde. Bor man här har man helt klart hög livskvalitet.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: