Miljö- och byggchef till Västra Mälardalens Myndighetsförbund

Mitt i västra Mälardalen ligger Arboga och Kungsör, två inspirerande kommuner med områden som präglas av vacker miljö, rik historia och ett stort och engagerat kultur- och föreningsliv. Båda kommunerna har ett strategiskt guldläge med utmärkta förbindelser till b.la. Eskilstuna, Örebro, Västerås och Stockholm.

Västra Mälardalens Myndighetsförbund (VMMF) är ett förbund som arbetar med bygg- och miljöfrågor i Arboga och Kungsörs kommuner. Förbundet bildades 2011 och ersätter tidigare bygg- och miljöförvaltningarna. Förbundet består av två enheter, bygglovenheten och miljö- och hälsoskyddsenheten. Förbundet leds av en direktion som ersätter de två kommunala nämnderna inom bygg och miljö. Inom verksamheten arbetar ca 20 medarbetare. Kontoret är placerat i Arboga, nära Arboga Järnvägsstation.

 

Både Kungsör och Arboga är i ett spännande expansivt skede. Här främjas samarbete över gränserna och utrymme att växa. Vi söker nu en bygg- och miljöchef till rollen som förbundschef på VMMF.

Arbetsbeskrivning

Som förbundschef inom bygg- och miljö har du ett övergripande intresse för verksamhetens utveckling, måluppfyllelse, personal och ekonomi. På uppdrag av förbundsdirektionen driver du strategiska frågor i nära samverkan med kommuncheferna och kommunerna. Du bevakar omvärlden, regelverk och nya riktlinjer som är nödvändiga för att kunna bedriva verksamheten inom gällande ramar och föreskrifter.

 

Placeringsort: Arboga

Kvalifikationer

  • Relevant eftergymnasial utbildning inom verksamhetsområdet
  • Erfarenhet av myndighetsarbete inom området
  • Chefs- och ledarerfarenhet med personal-arbetsmiljö- och ekonomiansvar
  • B-körkort

 

Vi söker dig som är vidsynt med starkt intresse för samhällsutveckling och som trivs i en miljö som präglas av stark tillväxt. Vi tror att du har en naturlig fallenhet för att skapa goda relationer och nätverk såväl inom som utanför verksamheten. Det är viktigt att du kan balansera myndighetsutövningens krav på rättssäkerhet med god service.

 

Du är en närvarande chef med förmågan att inspirera och leda verksamheten utifrån målstyrning, utveckling, kvalitetsstyrning och uppföljning. Arbetet innebär mycket kontakt med människor vilket ställer krav på lyhördhet och mycket god kommunikationsförmåga.

 

Läs mer och sök tjänsten.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 04 april 2017

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer