Information om att arbeta som timvikarie inom förskola och grundskola

Välkommen att arbeta som vikarie hos oss på barn- och utbildningsförvaltningen. Här får du tillsammans med vår övriga personal göra skillnad i barnens och elevernas vardag. Här kan du söka som timvikarie till förskolan och grundskolan.

En timanställning som vikarie hos oss är ett utmärkt sätt att komma in i vår verksamhet och se flera olika arbetsplatser. Det här är ett bra jobb för dig som vill prova på att arbeta inom förskolan och grundskolan eller arbeta i mindre omfattning, till exempel under din studietid eller när du har blivit pensionär. Här bestämmer du själv när du kan arbeta och hur mycket.

Ansök via webben

Om det finns tjänster ute så hittar du dem på vår webbplats. Där lägger du in ditt CV och ditt personliga brev.

Om att jobba hos oss

För att du ska trivas med att ha ett korttidsvikariat hos oss behöver du vara flexibel. Du behöver också vara beredd att göra alla de arbetsuppgifter som behövs ute på arbetsplatsen. Under intervjun kommer du få mer information om arbetet och förhållningssätt du behöver tänka på. Tystnadsplikt gäller i alla våra verksamheter och du skriver under en sekretessblankett vid anställning.


Är du högskolestuderande får du inte arbeta som vikarie i det arbetslag på förskolan där du har din VFU (verksamhetsförlagd utbildning).


Lämnar du in intyg att du studerar till förskollärare, fritidspedagog, lärare eller barnskötare får du arbeta mer än de 300 LAS-daga​r som i övrigt gäller.

Att ha med sig till intervjun

Blir du kallad till intervju tar du med dig betyg och referenser. För att bli anställd hos oss behöver du visa ett utdrag ur polisens belastningsregister. Det beställer du från Polisens webbplats.Viktigt är att du väljer utdrag som gäller för skola och barnomsorg. Utdraget skickas hem till dig och brukar komma inom två veckor. Det är bra om du har det med redan när du kommer på intervju – då kan du snabbare få chansen att komma ut på jobb.

Time Care Pool och bokning av jobb

Om du får anställning som korttidsvikarie registrerar du dig i programmet Time Care Pool. Där registrerar du själv vilka dagar och vilka tider du är tillgänglig, det vill säga har möjlighet att arbeta. Dagen och tiden du har lagt in att du kan jobba, måste du vara beredd att jobba. Bokningar av jobb skickas ut via sms. Är det en tidig bokning på morgonen så blir du uppringd, efter kl. 08.00 får du ett sms och då behöver du vara på arbetsplatsen inom 60 minuter.


Är du obokad och du blir sjuk eller får förhinder av annan orsak är det därför mycket viktigt att du så snart som möjligt tar bort din tillgänglighet i Time Care Pool, innan du får sms. Meddela bemanningsenheten om du inte registrerar tillgänglighet/har möjlighet att arbeta under en period.


Är du bokad för jobb och blir sjuk eller får förhinder av annan orsak meddelar du bemanningsenheten snarast möjligt, telefonnummer 0589-871 22.

Våra områden inom barn- och utbildningsförvaltningen

Förskola

På förskolan är du med i starten på det livslånga lärandet. Här arbetar vi med en positiv barnsyn och att förskolan ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn. Tillsammans med dina kollegor är ingen dag den andra lik på förskolan. Som vikarie på förskolan måste du kunna arbeta med alla arbetsuppgifter – allt från att vara i en barngrupp till att hjälpa till vid maten. Kom ihåg att du är ute i olika slags väderförhållanden och du behöver klä dig därefter!

Grundskola och grundsärskola

Skolan ska ge barn och elever kunskaper för livet och alla elever ska få bästa möjliga förutsättningar för att nå skolans kunskapsmål. I skolan arbetar du antingen som lärarvikarie eller som resurs. Är du lärarvikarie arbetar du ensam i en klass, men det finns ofta en undervisningsplan som du kan följa. Som resurs arbetar du med en eller flera elever och hjälper hen i arbetet mot att nå sina kunskapsmål och få bästa möjliga studiemiljö.

Fritidshem

På fritidshemmet går barn mellan 6-12 år efter att skolan har slutat. Det är viktigt att barnen får en stimulerande och utvecklande fritid. Även fritidshemmen har ett pedagogiskt tänk. Här vävs pedagogiken in i lek och skapande. Det är viktigt att barnen lär sig att bli självständiga och öva sig på att ta mer ansvar och klara sig själva. Här kommer ingen dag vara den andra lik och arbetsdagen kommer vara fullt av fart och fläkt.

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: