Vasagymnasiet söker fler företag att samarbeta med

På många av Vasagymnasiets program ingår arbetsplatsförlagd utbildning, så kallad APU, vilken sker i samarbete med lokala företag. Nu söker Vasagymnasiet fler samarbetspartners bland Arbogas företagare.

-Vi samarbetar redan med många företag i Arboga och det fungerar väldigt bra, men eftersom arbetsplatsförlagd utbildning ingår i många program skulle vi behöva ytterligare samarbetspartners, säger Vasagymnasiets rektor Per Gamalielsson.

 

Det är främst företag som kan ta emot elever från programmen inom Teknikcollege, det vill säga Elprogrammet, Teknikprogrammet och Industriprogrammet, som söks.

Rätt kompetens

- Det vi kan erbjuda företagen är att de till viss del kan vara med och påverka innehållet i utbildningen, till exempel genom att vi gör praktiska övningar med deras material och ritningar som utgångspunkt. Tillsammans med APU:n gör det att eleverna automatiskt får en kompetens som passar företagen, vilket är positivt när lokala företag behöver rekrytera arbetskraft, säger Per Gamalielsson.

Ung Företagssamhet

På Vasagymnasiet i Arboga bedrivs Ung Företagsamhet arbetar för att inspirera unga människor att utveckla sin inneboende företagssamhet och sina kunskaper om företagnade.

Infomation om Ung Företagssamhet på dess webbplats

Mer information

Vill du veta mer om APU och samarbetet mellan Vasagymnasiet och lokala företag eller om Ung Företagssamhet, kontakta gärna Vasagymnasiets rektor Per Gamalielsson.

Tipsa en kompis

Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad: 30 januari 2017

Kontakt och öppettider

Telefon: 0589-870 00
E-post: arboga.kommun@arboga.se

Arboga kommun
Box 45
732 21 Arboga
Besöksadress: Smedjegatan 5

Organisationsnummer 212000-2122

Öppettider och telefonnummer